SOLD-OUT în timp record: Cel mai bine vândute evenimente culturale la începutul lui 2015

Paula Calistru 19-02-2015
André Rieu este unul dintre cel mai bine cotați muzicieni ai momentului, cu peste 40 de milioane de albume și DVD-uri vândute în întreaga lume. FOTO: Guliver/ Getty Images
Trei dintre evenimentele culturale ale lui 2015 nu doar că și-au vândut deja biletele, dar au făcut-o într-un timp record: seria de concerte André Rieu, „Fantoma de la Operă” și Festivalul Internațional „George Enescu”.
Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Share on Reddit0Email this to someone

În prima oră de la punerea în vânzare a biletelor individuale pentru ediţia 2015 a Festivalului Internaţional George Enescu s-au vândut aproximativ 25.000 de bilete. Asta înseamnă mai bine de jumătate din totalul biletelor: 10 concerte din seria celor Camerale (Ateneul Român) s-au epuizat şi patru din seria Mari Orchestre (Sala Palatului) sunt în curs de epuizare, anunţă reprezentanţii Festivalului George Enescu 2015.

Festivalul Enescu este, după toate criteriile, un mare succes de casă. Și nu e singurul.

André Rieu x șase

România va însemna de anul acesta pentru violonistul olandez André Rieu și un record absolut de vânzări, cu 12.500 de biletele vândute în mai puțin de trei ore. Impresionat de acest succes, Rieu a programat alte două concerte consecutive, vândute la rândul lor în doar câteva ore.

De altfel, cererea publicului din România a fost atât de mare încât muzicianul a acceptat să susțină alte trei concerte, ulterior ajungându-se la un total de șase reprezentanții programate pentru perioada 6-14 iunie.
Pentru primele trei spectacole anunțate inițial s-au vândut 33.000 de bilete în doar 15 ore. Un bilanț de început de februarie a ajuns la peste 50.000 de bilete per total, iar cererea este în continuare în creștere.
Biletele au prețuri cuprinse între 172,80 lei şi 864 de lei.

André Rieu – violonist, compozitor și dirijor al celei mai mari orchestre private la nivel internațional, Johann Strauss Orchestra – este unul dintre cel mai bine cotați muzicieni ai momentului, cu peste 40 de milioane de albume și DVD-uri vândute în întreaga lume.

Festivalul „George Enescu”

enescu_mediafax.jpg

Marele magnet al vânzărilor de început de an rămâne însă Festivalul ” George Enescu”, care se va desfășura anul acesta între 30 august și 20 septembrie, la Sala Palatului și Ateneul Român din București.

Din cele 46.500 de bilete scoase la vânzare luni, 16 februarie, 25.000 s-au vândut în doar o oră, iar 10 dintre cele 22 de concerte de anul acesta au devenit sold-out.

După 15 ani de negocieri, cea de-a XXII-a ediție a Festivalului aduce în premieră la București Orchestra Filarmonicii din Berlin, care va urca pe scena Sălii Palatului în data de 3 septembrie 2015, sub bagheta lui Sir Simon Rattle.

Festivalul “George Enescu” este cel mai mare eveniment cultural internaţional organizat de România şi cel mai puternic promotor al creaţiei şi valorilor singurului compozitor român intrat în patrimoniul mondial, George Enescu.
La ediția din 2015 a festivalului vor participa aproximativ 2.500 de artiști din străinătate și 500 din România.

„Fantoma de la Operă”

fantoma_mediafax.jpg
Teatrul de Operetă și Musical „Ion Dacian” și-a deschis porțile noului sediu cu celebrul musical „Fantoma de la Operă” de Andrew Lloyd Webber, (în premieră) pus în scenă de Stephen Barlow, unul dintre cei mai apreciați regizori contemporani. Prima reprezentație s-a jucat cu casa închisă, după ce biletele s-au vândut în aproximativ 30 de minute. Povestea se repetă și în cazul reprezentațiilor din februarie, care sunt de pe acum sold-out.

Spectacolul „Fantoma de la Operă” va putea fi văzut până la jumătatea anului. Prețul biletelor variază între 40 și 160 de lei.

Directorul Operei Naționale a declarat într-un interviu pentru gândul.info că biletele au „un preț just pentru România și pentru puterea de cumpărare a românilor”, comparativ cu prețul biletelor din Marea Britanie de 60 de lire sterline.

Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Share on Reddit0Email this to someone