Samsung Electronics anticipează un impact asupra profitului de 3,1 miliarde de dolari al opririi producţiei telefoanelor Note 7

Samsung trebuie să limiteze daunele provocate de aprinderea sau explozia telefoanelor Note 7, a căror producţie a fost oprită FOTO: Forbes
Samsung Electronics anticipează un impact de aproximativ 3.500 miliarde de woni (3,1 miliarde de dolari) al opririi producţiei de smartphone-uri Galaxy Note 7 asupra profitului operaţional, în ultimul trimestru al acestui an şi primul trimestru al anului viitor, relatează MarketWatch.
Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Share on Reddit0Email this to someone

Estimarea referitoare la declinul profitului vine după ce compania a redus miercuri previziunea pentru trimestrul al treilea cu 2.600 miliarde de woni, în urma deciziei de a renunţa la fabricarea Note 7, care riscă să ia foc. Samsung a anunţat vineri că impactul asupra profitului este estimat în jurul valorii de 2.000 de miliarde de woni pentru trimestrul patru şi de aproximativ 1.000 de miliarde de woni pentru primul trimestru din 2017.

Compania a precizat că va încerca să normalizeze activitatea diviziei de dispozitive mobile prin creşterea vânzărilor unor modele de referinţă, cum sunt Galaxy S7 şi Galaxy S7 edge.

Samsung Electronics a oferit joi stimulente financiare clienţilor din Coreea de Sud care îşi schimbă smartphone-urile Galaxy Note 7 cu alte modele ale companiei, în condiţiile în care încearcă să îşi peotejeze reputaţia în urma crizei provocate de aprinderea telefoanelor, transmite Reuters.

Compania sud-coreeană trebuie să limiteze daunele provocate de aprinderea sau explozia telefoanelor Note 7, a căror producţie a fost oprită, îm timp ce Apple şi LG Electronics încearcă să fure din cota de piaţă a liderului mondial.

Samsung intensifică eforturile de marketing şi promovare a celorlalte smartphone-uri din gama Galaxy, pentru a atenua lovitura scoaterii din producţie a dispozitivelor premium Note 7.

Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Share on Reddit0Email this to someone