S-au vândut peste 200 de apartamente din Cartierul Solar, primul ansamblu rezidențial cu energie verde din România

Preţurile apartamentelor din Cartierul Solar pornesc de la 25.000 de euro, pentru un studio, şi ajung la circa 70.000 de euro, pentru un apartament cu trei camere FOTO: captură video / YouTube.com
Cartierul Solar, primul ansamblu rezidenţial cu energie verde din România, amplasat în sudul Bucureştiului, a încheiat prima fază de construcţie, iar peste 200 de apartamente au fost deja vândute.

Dintre locuințe, 70% au fost cumpărate prin programul Prima Casă, 20% cu plata cash, iar 10% prin credite ipotecare şi rate la dezvoltator.

Faza 1 a proiectului imobiliar include patru blocuri cu cinci etaje, are 264 de apartamente cu una, două și trei camere şi a necesitat o investiţie de circa 12 milioane de euro.

„Am reuşit să vindem, în această primă fază, peste 200 de apartamente şi, mai mult decât atât, au fost deja achiziţionate peste 30 de apartamente din Faza 2.  De asemenea, în luna iunie, am demarat şi construcţia celei de a doua etape din ansamblul rezidenţial“, a declarat managerul de proiect, Eugen Ionescu, potrivit News.ro.

Faza 2 va necesita o investiţie totală de aproximativ 15 milioane de euro şi va include patru blocuri cu 350 de apartamente şi o clădire de spaţii comerciale, totalizând 2.800 metri pătraţi. A doua etapă are termen de finalizare luna iunie 2017, urmând ca întregul proiect să se termine în decembrie 2018.

În total, investiţia în Cartierul Solar se ridică la peste 45 de milioane de euro. Ansamblul rezidenţial va avea o suprafaţă de 90.000 de metri pătraţi construiţi şi va fi format din 15 blocuri cu peste o mie de locuințe cu una, două și trei camere. Complexul va beneficia şi de un supermarket, o farmacie, un centru fitness, o grădiniţă, un centru de înfrumuseţare, un restaurant şi 1.200 de locuri de parcare.

Pe terasele blocurilor vor fi amplasate 1.800 de panouri solare, care vor genera o producţie totală de peste 600 MWh/an şi vor contribui la reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera, astfel că proprietarii locuinţelor din acest complex rezidenţial vor beneficia de costuri zero cu energia electrică consumată pentru părţile comune ale blocului.

Preţurile apartamentelor din Cartierul Solar pornesc de la 25.000 de euro, pentru un studio, şi ajung la circa 70.000 de euro, pentru un apartament cu trei camere.

Dezvoltatorul Ad Astra Partners este controlat de firma Losscar înregistrată în Cipru, iar administrator este Ionuţ Decebal Coţofană, potrivit datelor de la Registrul Comerţului. Ad Astra participă la acest proiect rezidenţial prin punerea la dispoziţie a terenului, grupul spaniol Cividesign vine cu componenta energetică, iar investitorul arab Eoliem Consulting finanţează ansamblul.