Rusia: Guvernul va prelua controlul asupra lansărilor cinematografice

Filmele trebuie să primească o licenţă din partea guvernului, pentru a fi sigure de o lansare în sălile de cinema FOTO: Getty Images
Guvernul rus va prelua controlul în privinţa lansărilor cinematografice, în încercarea de a proteja şi promova producţiile locale, conform Mediafax.
Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Share on Reddit0Email this to someone

Vladimir Medinsky, ministrul rus al Culturii, a declarat că măsura luată va asigura refacerea bugetelor producţiilor locale, potrivit unor articole din presă, informează variety.com.

Astfel, în cazul în care premiera unor filme locale va coincide cu producţii realizate la Hollywood, cele din urmă vor trebui să fie reprogramate.

Filmele trebuie să primească o licenţă din partea guvernului, pentru a fi sigure de o lansare în sălile de cinema, iar ministrul Culturii va putea decide şi data premierei.

Medinsky a spus că distribuitorii vor fi nevoiţi să negocieze între ei, pentru a fi siguri că premierele filmelor străine nu vor coincide cu lansările producţiilor ruseşti.

Pe de altă parte, Medinsky a declarat că nu va lupta pentru toate filmele ruseşti. “Vom stabili priorităţi financiare, ideologice şi politice”, a spus ministrul Culturii.

Una dintre producţiile locale care ar putea să nu fie apărate este lungmetrajul nominalizat la Oscar şi câştigător al Globului de Aur la categoria “cel mai bun film străin” pe 2015, “Leviathan”, cu toate că Ministerul Culturii a contribuit la finanţarea acestuia.

Medinsky a spus, săptămâna trecută, că filmul regizat de Andrei Zvyagintsev a exploatat sentimentele antiruse din străinătate, portretizând ţara într-o lumină negativă.

Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Share on Reddit0Email this to someone