Record pe piața diamantelor: „The Constellation“, cel mai scump diamant brut din lume, vândut cu 63 de milioane de dolari

Vânzarea diamantului The Constellation echivalează cu un preţ de 77,6 dolari per carat FOTO: Guliver/ Getty Images
Un diamant de 813 carate a fost vândut pentru suma record de 63,1 milioane de dolari unei companii din Dubai, devenind astfel cel mai scump diamant brut din lume, potrivit publicației „Fortune“.

Lucara Diamond, compania canadiană care a vândut nestemata, a declarat că va reține 10% din profitul net obținut după polizarea diamantului.

Diamantul brut denumit „The Constellation“ a fost descoperit în urmă cu șase luni în mina Karowe din Botswana, ce este administrată de compania Lucara.

Lucara a anunțat, de asemenea, că a descoperit un diamant și mai mare decât „The Constellation”, de 1.109 carate pe care l-a numit „Lesedi La Rona“. Acel diamant va fi vândut de casa de licitații Sotheby în Londra, eveniment organizat pe data de 29 iunie.

Vânzarea diamantului The Constellation echivalează cu un preţ de 77,6 dolari per carat, un preț foarte ridicat în ciuda scăderii vânzărilor de pe piața diamantelor brute. După cum notează „Bloomberg“, vânzările celor mai mari și rare diamante din lume continuă să se mențină, chiar dacă prețurile pentru diamante au scăzut în ultimele luni. Prețurile pentru nestematele de calitate au scăzut cu mai mult de 80%, scrie „Wall Street Journal“.

Diamantul „The Constellation“ a fost cumpărat de Nemesis International DMCC, o companie din Dubai specializată în comerţul cu diamante.