Proiecte de case cu structură metalică – iată avantajele

Timpul necesar ridicării unei astfel de case scade chiar şi cu 50-60% FOTO: casaoptima.ro
Casele pe structuri metalice sunt relativ noi în România, însă în țări precum SUA sau Australia astfel de proiecte sunt deja de tradiţie, înlocuind lemnul. „Adevărul“ vă prezintă ce presupune o astfel de construcţie.

Pentru început, trebuie spus că toate casele care folosesc această tehnologie urmează în linii mare aceleaşi principii în baza cărora se construiesc şi casele cu structură pe lemn.

O astfel de construcţie nu va arăta diferit faţă de cele clasice, deoarece atât pentru interior, cât şi pentru exterior vor fi folosite materiale tradiţionale. De regulă, la exterior se folosesc plăci prefabricate din OSB, împreună cu polistiren, dar Gold Profil – o companie din domeniu – spune că la exterior pot fi folosite chiar şi materialele tradiţionale, precum cărămida, piatra sau stucul, informează Adevărul.

Proiecte de case cu structură metalică. Durată de viaţă mare şi construcţie rapidă

Proiectele de case cu structură metalică se bazează în special pe oţel. Acesta este chiar şi cu 60-70% mai uşor decât lemnul şi conferă o rezistenţă sporită la cutremure, deoarece o structură uşoară implică daune mai puţine. Durata de viaţă pentru o astfel de construcţie este de 150 de ani în condiţii de exploatare normală.

Particularitatea acestei tehnologii este de a evita zidăria udă, motiv pentru care scad foarte mult timpii de execuţie. Astfel, timpul necesar ridicării unei astfel de case scade chiar şi cu 50-60%. Acest lucru este vital pentru cei care contractează un credit. O casă pe structură metalică poate fi ridicată în câteva zile, potrivit companiei MDS Building.

Proiecte de case cu structură metalică. Costuri mai mici

Costurile realizării unei astfel de case poate ajunge să fie mai mic cu până la 35% faţă de casele din zidărie în condiţiile în care, datorită elementelor de oţel foarte rezistent, necesarul de materiale necesare fundaţiei scade, potrivit site-ului proiecte-case-moderne.ro. De asemenea, folosirea panourilor prefabricate în locul cărămizilor sau zidăriei clasice, duce mai departe la reducerea costurilor.

Citiți mai mult despre acest subiect pe Adevărul.ro.