Home, sweet home – casele americane, avantaje și dezavantaje

Tehnologia a evoluat într-atât încât există acum postate pe internet diverse proiecte de case americane din care să vă puteţi alege direct modelul preferat, în funcţie de dotări sau de preţ FOTO Guliver/Getty Images
Ocolite mult timp de investitori, casele americane pe structură de lemn încep să câștige teren datorită costurilor mai scăzute de construcție. Un ghid orientativ ”Adevărul“ printre plusurile și minusurile ofertei momentului.

Fie că sunteţi în căutarea liniştii în afara aglomeraţiei urbane şi aveţi un petic de pământ undeva la ţară, fie ca sunteţi tineri căsătoriţi, ori căutaţi un loc liniştit, o „casă americană“ poate fi soluţia, scrie Adevărul.

Proiectele de case americane sunt în principal de lemn, dar pot asigura confortul necesar atunci când este nevoie. Principalul lor atu este preţul, mult mai mic decât dacă locuinţa ar fi realizată din BCA, cărămidă sau zidărie. Acesta ar fi cu 30-40% mai redus faţă de casele din zidărie sau metal, iar casele americane se pot ridica foarte rapid, în 20-60 de zile, scrie site-ul modelecase.org.

Proiecte de case americane. Cum alegi oferta cea mai bună

Site-ul proiecte-case-americane.ro oferă mai multe argumente de ce ar trebui aleasă o astfel de locuinţă. În primul rând, încălzirea s-ar face eficient, deoarece izolaţia este superioară, apoi bucătăriile şi băile sunt realizate după ultimele standarde. De asemenea, casa este gata pentru a fi locuită fără bătăi de cap suplimentare, în vreme ce costurile generate de întreţinerea casei sunt minime spre inexistente. Uşurinţa în achiziţionare este un alt atu, ca şi mediul de trai plăcut şi faptul că este un raport preţ-calitate foarte bun. Potrivit sursei citate, din ce în ce mai mulţi cumpărători de case se orientează către proiecte de case americane pentru a evita mentenanţa suplimentară şi costurile pentru renovări, care sunt adesea necesare pentru a îmbunătăţi o casă mai veche la confortul din ziua de azi.

La dezavantaje, putem trece faptul că locuinţa este… de lemn, ceea ce îi reduce perioada în care poate fi folosită, faţă de una de zidărie. De asemenea, pentru un proiect de casă americană trebuie să aveţi terenul pentru a putea ridica o astfel de locuinţă, iar dacă nu-l aveţi trebuie să îl achiziţionaţi.

Proiecte de case americane. Modele de preţ

Tehnologia a evoluat într-atât încât există acum postate pe internet diverse proiecte de case americane din care să vă puteţi alege direct modelul preferat, în funcţie de dotări sau de preţ.

Citiți mai multe despre acest subiect pe Adevărul.ro.