Praf în ochii fermierilor: modificările pentru cererea unică de plată, un exercițiu birocratic de imagine

Agrointeligența 29-04-2015
Agrointeligența a intrat în posesia documentului elaborat după discuțiile de luni cu fermierii, iar prin comparație, schimbările aproape că nu există! FOTO: Guliver / Getty Images
Sunt sublime, dar aproape că lipsesc cu desăvârșire - cam așa ar putea fi rezumate schimbările promise de Ministerul Agriculturii și APIA cu titlu de simplificări la depunerea cererii unice de plată pentru 2015.
Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Share on Reddit0Email this to someone

Modificările promise de reprezentanții Ministerului Agriculturii și APIA ca simplificări la depunerea cererii unice de plată pentru 2015 sunt, în proporție de 90%, doar reformulări ale normelor deja în vigoare prin Ordinul 619/2015 publicat în Monitorul Oficial din 6 aprilie. Agrointeligența a intrat în posesia documentului elaborat după discuțiile de luni cu fermierii, iar prin comparație, schimbările aproape că nu există!

Pentru a arăta cât de superficiale sunt modificările propuse, am ales să facem o comparație vizuală a textelor celor două documente – cel al Ordinului 619/2015 și cel al propunerii de modificare în forma ei din 28 aprilie 2015 și care ar urma să fie adoptată astăzi. Ambele documente le găsiți în forma integrală la finele articolului, cu mențiunea că Ordinul 619/2015 este descărcat de pe site-ul APIA, în timp ce draftul de modificare a fost obținut pe surse de Agrointeligența și nu este încă în vigoare.

Citiți mai mult despre acest subiect, inclusiv documentele, pe Agrointeligența.

Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Share on Reddit0Email this to someone
  • Miron Diana

    Colaborare avantajoasa.Nu este necesara experienta.Oferim curs gratuit si complet de instruire.Ai nevoie doar de calculator si conexiune la internet.Totul este legal .Nu ai nimic de pierdut.Detalii la email mydiamy@yahoo.com