Portugalia, abia a şasea participantă de la Euro 2016 în funcţie de valoarea jucătorilor

Cristiano Ronaldo este evaluat între 110 şi 137 de milioane de euro de site-urile de specialitate FOTO Guliver / Getty Images
Portugalia, câştigătoarea de aseară a Campionatului European de Fotbal, este abia a şasea echipă participantă la turneul final, dacă luăm în considerare valoarea de piaţă a jucătorilor.

Folosind un algoritm care ia în calcul vârsta, poziţia în care joacă, durata contractului, experienţa, performanţa şi palmaresul, Observatorul de Fotbal CIES a făcut o serie de estimări privind valoarea de piaţă a jucătorilor participanţi la Euro 2016.
Potrivit evaluărilor realizate înainte de demararea campionatului, Anglia avea cea mai valoroasă echipă de la Euro, cu un total de 751 de milioane de euro. Următoarele clasate erau, în ordine, Franţa – 697 de milioane de euro, Spania – 639 milioane de euro, Germania – 601 milioane şi Belgia – 550 de milioane.
Portugalia se clasa abia pe poziţia a şasea, cu echivalentul a 449,9 milioane de euro, însă avea avantajul de a dispune de cel mai scump jucător european, Cristiano Ronaldo. Acesta era evaluat la 137,8 milioane de euro.

Alte site-uri oferă variante diferite, dar în aceeaşi plajă. Astfel, potrivit Statista.com, Cristiano Ronaldo este evaluat la 110 milioane de euro, fiind urmat la mare distanţă de alţi coechipieri: William Carvalho – 26 de milioane de euro, Andre Gomes – 20 de milioane de euro, Renato Sanches – 20 de milioane de euro, Joao Mario – 20 de milioane de euro. Mai departe, aceştia sunt urmaţi de către Adrien Silva – 18 milioane de euro, Joao Moutinho – 18 milioane de euro, Rafa Silva – 15 milioane, Nani – 14, 5 milioane, în vreme ce portarul Rui Patricio este evaluat la 14 milioane de euro.valoarea nationalelor

valoare portughezi