Operatorii de top oferă CashOut, vinde pariul când este avantajos

Elena Deacu 24-07-2017
Funcția CashOut este una dintre cele mai apreciate facilități oferite de anumite case de pariuri online.

Prin intermediul acestei opțiuni, jucătorul are posibilitatea de a vinde sau închide un pariu înainte de încheierea evenimentelor de pe bilet, urmând să primească o parte din miză sau un câștig mai mic decât cel precizat inițial pe bilet. Suma pe care o poate primi jucătorul atunci când dorește să închidă pariul este corelată cu probabilitatea de reușită a respectivului pariu în acel moment.

Ceea ce trebuie să știe toți pasionații de jocuri de noroc este că nu toate casele de pariuri online oferă această funcție și chiar cele care dispun de respectiva opțiune impun anumite condiții cu privire la aplicabilitatea acestei facilități.

Scenarii în care este utilă funcția CashOut

Pariorul a mizat pe victoria echipei oaspete înainte de meci. Apoi, urmărind o platformă de scoruri live, observă că unul dintre jucătorii acelei echipe a primit cartonașul roșu în minutul 60, moment în care scorul de pe tabelă arată 0-0. Dacă realizează că echipa adversă atacă în valuri și pare că este foarte aproape să marcheze din minut în minut, poate închide pariul pentru a-și recupera o parte din miză sau chiar pentru a realizat un profit mic, în funcție de minutul de joc și de cum s-a desfășurat partidă până în acel moment.

Un alt scenariu în care funcția CashOut se poate dovedi extrem de folositoare este o situație des întâlnită în rândul pasionaților de adrenalină. Nu de puține ori se întâmplă ca un parior să-și investească aproape întreaga bancă într-un singur pariu. Cu toate acestea, dacă respectivul pariu este plasat din timp, există riscul ca anumiți jucători să se accidenteze între timp sau să apără diverse situații neașteptate care să schimbe balanța forțelor. La fel de bine se poate întâmpla ca pariorul să-și dea seama că a făcut o mare greșeală jucând respectivul pronostic, după ce vede primele minute de joc. Ei bine, exact în acele momente poate folosi funcția CashOut pentru a-și recupera aproximativ 95% din investiție, sistând totodată suspansul și având posibilitatea de a-și folosi banii pentru alte pariuri mai inspirate sau de ce nu, chiar pentru a paria invers față de cum își propusese inițial.

Deținerea unui bilet cu multe pariuri câștigătoare și cu ultimul meci neînceput reprezintă o altă situație în care închiderea pariurilor poate fi neprețuită pentru un parior. De cele mai multe ori, folosirea funcției Cash Out într-un astfel de moment înseamnă practic asigurarea unui câștig generos înainte de termen. Și dacă este să ne gândim la recurența cu care pariorii se plâng de faptul că au pierdut numai din cauza unui meci de pe bilet, ne dăm seama cât de avantajoasă poate fi această facilitate în situațiile de acest gen.

La ce case de pariuri de top găsești funcția Cash Out?

Pentru a răspunde la această întrebare am răsfoit recenziile caselor de pariuri online recomandate de comunitatea pariorilor din România, PariuriX.com. Acestea sunt recomandările specialiștilor:

Unibet (L1160657W000330) – Unibet oferă Cash Out pentru foarte multe partide și tipuri de pariuri din diverse sporturi, atât pentru pariurile plasate înainte de începerea partidelor, cât și pentru pariurile live. Pot fi închise pariurile individuale, dar și biletele cu mai multe selecții – numite și pariuri de tip acumulator. Un plus al acestui operator este că funcția poate fi aplicată în marea majoritate a timpului, spre deosebire de anumite agenții unde butonul de Cash Out se întâmplă să fie indisponibil de multe ori.

Betano (L1170664W000663) – La Betano se pot închide pariurile individuale și multiple plasate pe meciurile de fotbal, tenis, baschet și volei, atât înaintea începerii partidelor, cât și pe parcursul desfășurării acestora. Deși este extrem de flexibilă și funcționează chiar și pe anumite pariuri Antepost (Outrights), funcția Cash Out nu poate fi folosită pentru următoarele tipuri de pariuri: Șansă dublă, Draw No Bet, Victorie la zero, Câștigă / marchează în ambele / oricare dintre reprize și Pauză / final.

Betfair (L1160655W000329) – Pe platforma celor de la Betfair se pot închide pariurile pe întreaga sumă sau pe o anumită parte de miză, în funcție de preferințele jucătorului. Spre exemplu, dacă ai mizat 100 RON pe victoria unei echipei, poți alege să închizi numai 30 RON din acel pariu și să lași restul de 70 RON în joc.

Netbet (L1160651W000195) – Aceeași posibilitate de închidere parțială a pariurilor poate fi găsită și la Netbet, agenție care nu prea oferă restricții cu privire la această funcție. Acest operator permite închiderea pariurilor din aproape orice sport și pe marea majoritate a tipurilor de pariuri care pot fi găsite în ofertă.

Sportingbet (L1160656W000327) – Sportingbet permite folosirea funcției CashOut pe majoritatea sporturilor, ligilor și turneelor de mare interes. Deși pentru anumite partide din ligile inferioare există posibilitatea ca închiderea pariurilor să nu fie disponibilă, trebuie să fii conștient de faptul că pentru meciurile respectabile de fotbal, spre exemplu, vei găsi aproape de fiecare dată butonul „Închidere pariu”.