O companie din Turcia a câştigat un contract de modernizare a unui aeroport din Moscova, în ciuda sancţiunilor impuse de Rusia

Aeroportul Sheremetyevo din Moscova FOTO: wikipedia.org
O companie de construcţie din Turcia a câştigat o licitaţie pentru construirea unui terminal şi a unui tunel în cadrul aeroportului Sheremetyevo din Moscova, în ciuda sancţiunilor economice impuse Turciei de Rusia pe fondul doborârii avionului rus în noiembrie, arată un oficial rus citat de Reuters.

Directorul executiv al aeroportului, Mikhail Vasilenko, nu a precizat costul contractului obţinut de firma Renaissance Construction şi nu a oferit alte detalii. Conducerea aeroportului Sheremetyevo din Moscova a anunţat în luna ianuarie a acestui an că valoarea costurilor necesare construirii unui terminal de pasageri şi a unui tunel până în 2018 ar ajunge la 630 de milioane de dolari.

Anunţul privind câştigarea contractului de către o firmă din Turcia este surprinzător în contextul în care Rusia a impus interdicţii de la 1 ianuarie companiilor turce care operează în domeniile construcţiilor şi turismului pe teritoriul rus.

Sancţiunile au venit pe fondul doborârii unui avion rus de forţele turce după ce ar fi încălcat spaţiul aerian al Turciei în luna noiembrie a anului trecut.

Cu toate acestea, două firme de construcţie din Turcia, Renaissance Construction şi Limak, şi-au depus solicitările în cadrul licitaţiei pentru modernizarea aeroportului Sheremetyevo din Moscova, anunţase anterior, în ianuarie, conducerea aeroportului.