O colecție de obiecte care au aparținut actriței Marilyn Monroe a fost scoasă la licitație. Valoarea colecției este estimată la 3 milioane de dolari

Actrița Marilyn Monroe (1926-1962) FOTO: Guliver/ Getty Images
O colecție de obiecte vestimentare, care au aparținut actriței Marilyn Monroe, cu o valoare estimată la 3 milioane de dolari, a fost scoasă la licitație. Printre cele mai importante vestimentații ale regretatei artiste se numără o rochie neagră cu strasuri, pe care aceasta a purtat-o în pelicula „Some like it hot” („Unora le place jazzul”).

Colecția britanicului David Gainsborough, care va fi scoasă la licitație, conține costumații de film, ținute personale, mănuși de seară și bijuterii. Rochia neagră de cocktail cu strasuri și paiete, pe care actrița a purtat-o în cunoscuta secvență în care aceasta cântă „I’m through with love”, din pelicula „Some Like It Hot”, reprezintă unul dintre cele mai râvnite obiecte vestimentare din cadrul colecției. Prețul estimativ al rochiei se ridică la 400.000 de dolari, notează Agerpres.

Următoarea vestimentație importantă a colecției este rochia pe care acrtița a purtat-o în timp ce interpreta melodia „After You Get What You Want You Don’t Want it” în filmul „There’s No Business Like Show Business” din 1953. Această rochie a fost estimată la 200.000 de dolari.

În cadrul licitației vor fi scoase de asemenea ținute purtate de Marilyn în filmele „Gentelmen Prefer Blondes” din 1953, „Let’s Make Love” din 1960 și „The Misfits” din 1961. În plus, vor fi scoși la licitație și cerceii purtați de actriță în filmul „How to Marry a Millionaire” din 1953.

Obiectele care au aparținut actriței Monroe sunt printre cele mai bine cotate în rândul colecționarilor de suveniruri.