Noul pol imobiliar al Capitalei: zona Politehnica – Grozăveşti, cu 23% mai multe locuinţe noi decât în Floreasca – Aviaţiei

Apartamentele de trei camere din Grozăveşti - Politehnica pornesc de la o suprafaţă de 64 de metri pătraţi utili şi ajung la 158 de metri pătraţi utili FOTO: Adevărul
În zona Grozăveşti - Politehnica din Bucureşti există o ofertă de garsoniere şi apartamente noi scoase la vânzare mai mare cu 23% faţă de cea din Floreasca - Aviaţiei, reiese dintr-un studiu realizat de directimo, primul portal imobiliar prin care un client poate achiziţiona o locuinţe pe cont propriu, direct de la proprietar.

În zona de birouri Floreasca – Aviaţiei, construită din 2008 până în prezent, există un număr de 1.546 de garsoniere şi apartamente noi în 16 proiecte rezidenţiale distincte, în timă ce în aceeaşi perioadă de timp, în Grozăveşti – Politehnica s-au construit nouă ansambluri rezidenţiale, în care sunt dispuse în prezent 1.898 de unităţi locative.

„În ambele zone, dezvoltările rezidenţiale au luat avânt în perioada 2014 – prezent, însă se poate remarca un interes mai crescut în această perioadă pentru zona Grozăveşti – Politehnica: 78% din totalul de proiecte din zonă au fost demarate in 2014 – prezent, în vreme ce în Floreasca – Aviaţiei, procentul este de 62,5%“, se arată în studiu.

La nivelul preţurilor solicitate, diferenţele dintre cele două zone sunt considerabile. Astfel, apartamentele din zona Floreasca – Aviaţiei sunt cu aproximativ 28% mai scumpe decât cele din Grozăveşti – Politehnica.

Preţul mediu pentru un apartament din zona Grozăveşti – Politehnica se situează în jurul valorii de 1.464 de euro pe metru pătrat util. În Floreasca – Aviaţiei, preţul mediu creşte până la 1.875 euro/mp util.

Proiectele rezidenţiale din Grozăveşti – Politehnica reunesc apartamente mai mici şi mai accesibile, în vreme ce apartamentele din Floreasca – Aviaţiei sunt mai spaţioase şi mai scumpe, lucru care se reflectă în special în cazul apartamentelor de trei şi patru camere.
Dacă în Grozăveşti – Politehnica, un apartament de patru camere are o suprafaţă utilă cuprinsă între 97 şi 170 de metri pătraţi, în Floreasca – Aviaţiei, acest tip de locuinţă are o suprafaţă cuprinsă între 106 şi 262 de metri pătraţi utili.

Apartamentele de trei camere din Grozăveşti – Politehnica pornesc de la o suprafaţă de 64 de metri pătraţi utili şi ajung la 158 de metri pătraţi utili. Locuinţele cu trei camere din Floreasca – Aviaţiei au o suprafaţă utilă de 61 – 171 de metri pătraţi.

Potrivit studiului, cele mai mici diferenţe de suprafeţe se remarcă la nivelul locuinţelor cu două camere. Un astfel de apartament din Grozăveşti – Politehnica are o suprafaţă utilă cuprinsă între 35 şi 89 de metri pătraţi.

În Floreasca – Aviaţiei, acelaşi tip de unitate porneşte de la o suprafaţă utilă de 41 de metri pătraţi şi ajunge la 82 de metri pătraţi.