Miliardarul Jack Ma a dat lovitura cu Ziua Celibatarilor: Alibaba a atras vânzări de peste 5 miliarde de dolari în prima oră a Black Friday-ului chinezesc

Miliardarul chinez Jack Ma a fondat Alibaba în 1998 FOTO: Guliver / Getty Images
Grupul chinez de comerţ electronic Alibaba, al cărui fondator este miliardarul Jack Ma, a atras vânzări de peste 5 miliarde de dolari în prima oră a Zilei Celibatarilor, echivalenta Black Friday, cu o treime mai mult faţă de 2015.

Evenimentul de 24 de ore care are loc anual pe 11 noiembrie oferă un element de referinţă pentru performanţele Alibaba şi adoptarea comerţului online în China, în special prin intermediul smartphone-urilor. Lansată în 2009, versiunea Alibaba a evenimentului a avut rolul să încurajeze cumpărătorii celibatari să se răsfeţe.

Însoţită întotdeauna de celebrităţi, Ziua Celibatarilor fiind marcată în acest an de participarea starurilor sportive David Beckham şi Kobe Bryant. Ziua Celibatarilor realizează vânzări mai mari decât o fac Black Friday şi Cyber Monday combinate în SUA.
Vânzările pe platformele Alibaba, care includ Tmall şi Taobao, ar urma să depăşească 20 de miliarde de dolari în acest an, faţă de 14 miliarde de dolari în 2015.

Ziua Celibatarilor a depășit în câteva ore recordul mondial de vânzări online care a fost stabilit în fiecare an la finalul lunii noiembrie în SUA cu ocazia Thanksgiving. În cinci zile, americanii au cheltuit anul trecut „doar“ 7,2 miliarde de dolari, adică 6,6 miliarde de euro la cursul de schimb actual pe internet cu ocazia reducerilor care culminează cu „Cyber Monday“.

În China, legătura dintre oamenii singuri și această zi de 11 noiembrie (11.11) este dată de cifra „1“, care face trimitere la singurătate, iar sărbătoarea este o replică la adresa Valentine’s Day. Burlacii chinezi obișnuiesc să organizeze petreceri în această zi, pretext folosit pentru a-și căuta un partener sau o parteneră.

Citeşte fascinanta poveste a miliardarului Jack Ma