Media Consulta International raportează un profit de aproximativ 500.000 de euro

Elena Deacu 20-04-2017
În anul fiscal 2016, Media Consulta International raportează un profit de aproximativ 500.000 de euro și venituri totale în sumă de aproximativ 3 milioane de euro.

Integratorul de business operează 5 linii de business – divizia de Publicitate full service care aduce 55% din profitul raportat, divizia Barter Bank care a generat în 2016 8% din profit, divizia de licitații, e commerce și special events – responsabilă pentru 10% din profitul companiei, divizia Investiții Financiare responsabilă pentru  5% din profitul realizat, divizia investiții în Real Estate care capitalizează profiturile înregistrate de companie și raportează 22% din profit.

Compania reunește și interesele de acționariat ale revistei economice online Săptămâna Financiară relansată în februarie 2015.

În 2015, conform datelor disponibile pe site-ul mfinante.ro, Media Consulta International a realizat venituri totale de aproximativ 2 milioane de euro, rata profitului fiind de 17% față de venituri.

Operând în plan intern cu 16 angajați și 15 colaboratori permanenți pentru toate liniile de business, iar în plan internațional cu 10 angajați care se ocupă numai de promovare și vânzare a serviciilor oferite, Media Consulta reprezintă un model de business antreprenorial – pornit din lumea comunicării și publicității – extrem de dinamic, având o capacitate de răspuns uriașă, capabilă să mobilizeze într-o structură de tip umbrelă până la 200 de angajați prin colaboratorii săi.

Avand birouri deschise in Franta -acoperind toata Coasta de Azur, Spania, UK, Elvetia, compania isi cauta activ clienti pentru diviziile sale exportand produsele modelului de business si cautand in permanenta sa-si construiasca istoric international accesand resurse financiare noi  pentru investitiile imobiliare efectuate in plan international.

Având linii de finanțare a activității curente deschise în România la Garanti Bank, dar și finanțări pentru investițiile de Real Estate aprobate de bănci internaționale Societe Generale Franța – Credit Agricole – Monaco, HSBC-New York – Media Consulta International a decis o mărire de capital social din profiturile realizate și nerepartizate în ultimii ani în vederea atragerii unei investiții noi în piața de real estate de prestigiu internațional.

Indicatorii macroeconomici realizați de Media Consulta International – solvabilitate, profitabilitate, lichiditate – plasează compania în zona jucătorilor extrem de stabili și de mare perspectivă, având capitaluri proprii și grad de îndatorare – disponibile – în acest moment  – elemente necesare în construcția unui buget cu leverage de multiplu de 10 față de capitalurile proprii care să permită o investiție considerabilă într-un proiect internațional de anvergură.

Tot în 2015 Media Consulta International a vândut postul de televiziune locală Dobrogea Tv- lansat în 2011 – așa cum descria Pagina de Media aici. 

De altfel, Media Consulta International nu este la primul exit de succes, acesta dezvoltând și apoi vânzând în trecut și Scoala de Televiziune Tudor Vornicu trustului Prima Tv după cum scria ziarul Adevărul aici.

Managementul companiei este asigurat de Mihai Craiu – founder și CEO – care conduce o echipă bine pregătită profesional în care activează seniori din marketing, publicitate, audit și strategie financiară, precum și din lumea consultanților de business.