Mai multe site-uri, printre care Twitter, CNN, News York Times şi Spotify, perturbate de un atac cibernetic

Atacul a fost unul de tipul „Distributed Denial of Service“ (DDoS), care vizează blocarea serverelor pe care se află găzduite platformele respective de internet FOTO: GlobalDots.com
Mai multe site-uri de internet, între care Twitter, Spotify, CNN, New York Times, Spotify și Reddit, au fost perturbate vineri, pe coasta de est a Statelor Unite ale Americii de un atac cibernetic împotriva companiei Dyn, un furnizor de servicii de internet, potrivit Reuters.

Atacul a fost unul de tipul „Distributed Denial of Service“ (DDoS), care vizează blocarea serverelor pe care se află găzduite platformele respective de internet, şi a avut loc în jurul orelor 11:10 GMT și a afectat în principal coasta de est a SUA, se arată într-un anunț făcut de compania Dyn.

Alte site-uri afectate au fost Airbnb, Box, Boston Globe, New York Times, Github, Reddit, Heroku, Freshbooks, precum și site-urile grupului Vox Media, scrie techcrunch.com.

În jurul orelor 13:10 GMT, serviciile respective de internet, furnizate de Dyn, au reînceput să funcționeze normal, fiind din nou accesibile utilizatorilor de pe coasta de est a SUA.

Potrivit portalului specializat techcrunch.com, atacul a fost in principal localizat pe coasta de est a SUA. Contactată de agenția Reuters, o reprezentantă a FBI a arătat că nu are ce să comenteze deocamdată pe marginea acestui incident.