Lucrările de prelungire a gazoductului Iaşi – Ungheni încep în 2016

Conform estimărilor, extinderea gazoductului Iaşi-Ungheni până la Chişinău ar urma să coste cel puţin 83 de milioane de euro FOTO: Guliver / Getty Images
Lucrările pentru extinderea până la Chişinău a conductei pentru transportul gazului între România şi Republica Moldova vor începe în primăvara anului 2016, gazoductul urmând să devină operaţional în 2018.

„Lucrările la segmentul de gazoduct Ungheni-Chişinău vor începe în primăvara anului 2016″, a declarat, pentru AP, Valeriu Triboi, adjunctul ministrului moldovean al Economiei, scrie Mediafax.

Conform oficialului moldovean, gazoductul ar urma să devină operaţional în mai 2018.

Gazoductul Iaşi-Ungheni, cu o lungime de 43 de kilometri, a fost inaugurat în luna august 2014, având rolul reducerii dependenţei Republicii Moldova de livrările de gaze ruseşti.

Proiectul prelungirii până la Chişinău a gazoductul este inclus într-un memorandum semnat în luna mai de România şi R.Moldova, în contextul vizitei efectuate de premierul Victor Ponta în statul vecin.

Conform estimărilor, extinderea gazoductului Iaşi-Ungheni până la Chişinău ar urma să coste cel puţin 83 de milioane de euro.