Loteria Bonurilor Fiscale continuă și în 2017. Prima extragere este programată în data de 22 ianuarie

Prima extragere din acest an este programată în data de 22 ianuarie, cu bonurile din luna decembrie 2016 FOTO: Mediafax
Ministerul Finanțelor Publice continuă și în acest an Loteria Bonurilor Fiscale, prima extragere fiind programată în data de 22 ianuarie, cu bonurile din luna decembrie a anului trecut, iar ordinul prin care se stabilește fondul anual de premiere este în curs de aprobare.

Fondul total de premiere pentru extragerea din 22 ianuarie este de un milion de lei, sumă din care vor fi acordate cel mult 100 de premii. Rezultatele extragerii vor fi postate pe site-ul Ministerului Finanţelor, al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) şi al companiei Loteria Română pentru o perioadă de minimum 30 de zile. Cererile pentru revendicarea premiilor, în valoare totală de un milion de lei, pot fi depuse din ziua următoare extragerii, la sediile ANAF.

Ministerul Finanțelor Publice organizează, în 2017, extrageri lunare în cadrul Loteriei bonurilor fiscale și două extrageri ocazionale, una de Paște și una de Crăciun, fondul anual de premiere fiind de 14 milioane de lei, potrivit unui proiect de Ordin al ministrului Finanțelor Publice, publicat pe site-ul instituției.

“Fondul anual de premiere pentru extragerile Loteriei bonurilor fiscale aferente anului 2017 este de 14 milioane de lei. Fondul de premiere (…) se repartizează la nivelul de un milion de lei pentru fiecare extragere lunară și se majorează cu sumele necesare rotunjirii valorii câștigului aferent unui bon fiscal, în condițiile art. 7 alin. (3) din Ordonanța Guvernului nr.10/2015”, se menționează în proiectul citat.

Potrivit documentului, în data de 16 aprilie 2017 se organizează o extragere ocazională a Loteriei bonurilor fiscale la care participă bonurile fiscale emise în intervalul calendaristic cuprins între 23 ianuarie și 31 martie 2017.

A doua extragere ocazională se organizează în data de 24 decembrie 2017, pentru bonurile emise în intervalul calendaristic cuprins în intervalul 1 aprilie — 8 decembrie 2017.

Fondul de premiere alocat extragerilor ocazionale se stabilește prin ordin al ministrului Finanțelor Publice cu cel puțin 15 zile înainte de data extragerii, se subliniază în proiectul menționat.