Investitorul discret – cine este constructorul celor 300 de apartamente de pe Splaiul Independenței?

Economica.net 09-03-2015
19th Residence a fost finalizat si vandut in totalitate FOTO: 19th.ro
Dezvoltatorul Imob Construct Center construieşte un nou proiect rezidenţial în Bucureşti, pe terenul unde lituanienii de la Europa Group aveau planuri pentru turnuri de 24 de etaje. Controlată de Petre Niculae, compania a mai finalizat alte peste 500 de apartamente în diferite zone ale Capitalei.

Europa Group Towers, firmă prin care lituanienii de la EGI intenţionau să ridice un proiect rezidenţial cu peste 300 de apartamente în apropiere de Lacul Morii din Bucureşti, a intrat în faliment, iar terenul a fost vândut în primăvara anului trecut.

Cumpărătorul, firma Imob Construct Center, a plătit 1,35 milioane de euro plus TVA pentru terenul de 6.200 mp. Lichidatorul Europa Group Towers a spus pentru Economica.net că înainte de parafarea tranzacţiei în aprilie-mai 2014, s-a încercat vânzarea terenului timp de un an, prin mai multe licitaţii.

Firma Imob Construct Center, care a cumpărat terenul, este deţinută în proporţie de 80% de Petre Niculae, iar restul de soţia acestuia, Marinela Niculae, arată datele de la Registrul Comerţului.

Pe terenul de pe Splaiul Independenţei se construiesc trei tronsoane cu sute de apartamente. Lucrările de construcţie au început în luna octombrie şi au avansat până la etajul şapte. Muncitorii de pe şantierul privat muncesc mai abitir decât cei de la şantierul de peste râul Dâmboviţa, cel al şoselei care va lega Splaiul Independenţei de Autostrada Bucureşti-Piteşti, şi care ar trebui finalizat în iunie 2016.

“Lucrările au început pe 15 octombrie şi construim 330 de apartamente, cu 300 de locuri de parcare în subsol. Fiecare dintre locuinţe va avea centrală termică proprie şi se vor preda la cheie. Sunt trei tronsoane de blocuri, cu zece etaje. La preţurile apartamentelor încă se lucrează”, a declarat pentru Economica.net, Florin Vîrje, şeful de şantier al constructorului Pedro Company Constructexim, deţintă tot de Petre Niculae.

Lucrările de construcţie urmează să fi finalizate în luna octombrie a acestui an.

Ce a mai construit Petre Niculae

Petre Niculae a mai construit circa 560 de apartamente în mai multe blocuri din diferite zone din Bucureşti.

Cel mai recent este proiectul 19th Residence, construit în imediata apropiere a Pasajului Basarab, pe strada Orhideelor nr. 19. Ansamblul este finalizat iar primii locatari şi-au luat deja în primire locuinţa. Reprezentantul de vânzări al proiectului spune că mai sunt disponibile spre vânzare doar două apartamente şi că în curând se vor semna 35 de antcontracte.

Aflați ce a mai construit Petre Niculae pe Economica.net