Înființarea unei culturi profitabile. Cum plantăm coacăzul negru și roșu

Coacăzul nu se plantează la o temperatură sub 0°C
Plantarea coacăzului negru este o operațiune ce este recomandată a fi efectuată toamnă, în perioada în care încep să cadă frunzele și se termină atunci când temperatura solului scade sub 5-6°C, scrie Agro Inteligenta. La plantarea coacăzului negru un lucru extrem de important este pregătirea terenului și dar și stabilirea soiurilor care se potrivesc cel mai bine condițiilor din zonă.

Alături de calitatea materialului săditor, factorii care exercită influență asupra reușitei procesului de plantare sunt epoca de plantare, modul de fasonare și tratare a sistemului radicular și plantarea propriu-zisă. Specialiștii de la Pepinierele Hida îți spun care sunt principalele elemente pe care trebuie să le iei în considerare atunci când te decizi să îți înființezi o plantație de coacăz, sau vrei să culegi câteva fructe proaspete chiar de la tine din grădină.

Epoca de plantare cu cele mai bune rezultate este toamna, după căderea frunzelor, dar trebuie încheiată când temperatura solului scade sub 5-6°C, deoarece până la această temperatură rănile sistemului radicular se calusează și plantele pot chiar să se prindă din toamnă.

Citiţi mai departe continuarea pe AgroIntel.