Încă un studiu de fezabilitate: 4 milioane de lei pentru soluția unui Transfăgărăşan deschis tot anul

DN 7C este un drum de altitudine care corelează sudul României cu Transilvania traversând Carpaţii Meridionali FOTO: Mediafax
CNADR a lansat o licitaţie deschisă de 3,7 milioane de lei pentru realizarea unui studiu de fezabilitate care să identifice soluţii pentru ca circulaţia pe Transfăgărăşan să fie deschisă tot timpul anului.

Valoarea contractului fără TVA este de aproape 3 milioane de lei, conform Mediafax.

“Proiectul are ca scop principal reabilitarea şi modernizarea drumului existent pentru ca circulaţia să fie deschisă tot timpul anului şi pe secţiunea de drum cuprinsă între km 10+000 (Piscul Negru) şi km 130+800 (Cabana Bâlea Cascadă) prin adoptarea unor soluţii tehnice corespunzătoare”, a informat CNADNR, într-un comunicat.

Contractulu are ca obiect “realizarea expertizei tehnice şi realizarea studiului de fezabilitate pentru reabilitarea/modernizarea DN 7C km 0+000 – km 151+955 (Transfăgărăşan)”.

DN 7C este un drum de altitudine care corelează sudul României cu Transilvania traversând Carpaţii Meridionali. Acest drum ajunge la barajul Vidraru şi este deschis traficului sezonier din iunie până în noiembrie, fiind un drum turistic de munte.

Durata contractului este de 12 luni de la data de începere a contractului şi presupune şase luni pentru elaborarea expertizei tehnice şi a studiului de fezabilitate, la care se adaugă şase luni de asistenţă acordată beneficiarului.

Termenul limită de depunere al ofertelor este 16 septembrie, ora 10:00, ofertele urmând a fi deschise în aceeaşi zi, la ora 12:00.