În aeroportul „Avram Iancu” din Cluj a fost inaugurată o bibliotecă

Organizatorii au în vedere continuarea demersului și în alte zone ale Clujului FOTO: Guliver / Getty Images
Aeroportul Internațional „Avram Iancu” din Cluj-Napoca are, de joi, a doua bibliotecă din țară amplasată într-o astfel de clădire, după cea din aeroportul din Craiova.

Zeci de cărți vor putea fi citite, gratuit, în noul spațiu recreațional experimental, care se află în corpul de legătură dintre terminalul „plecări” și cel de „sosiri”. Potrivit directorului aeroportului, David Ciceo, clădirea este traversată, anual, de aproape patru milioane de oameni.

„Spaţiul este format din corpuri de mobilier cu funcţie de bibliotecă, o bancă, fotolii dar şi fotolii de puf personalizate. În bibliotecă pot fi găzduite simultan peste 20 de persoane care se pot bucura de lecturarea a zeci de volume în limbile română, engleză şi franceză, în timp ce aşteaptă avioanele, dar şi sosirea rudelor sau a cunoscuţilor”, a declarat inițiatorul proiectului, Florin Moroşanu, directorul Asociației Cluj-Napoca 2021 – Capitală Culturală Europeană.

Mobilierul și cărțile provin din donații, iar spațiul actual ar putea fi extins, în toamnă, dacă proiectul va avea succes. Organizatorii au în vedere continuarea demersului și în alte zone ale Clujului. Astfel de biblioteci gratuite mai există în câteva aeroporturi din lume, precum și în cel din Craiova.