Idei de afaceri (dezvoltate în spaţii mici) – Cum să scoţi profit din câţiva metri pătraţi

Idei de afaceri într-un spaţiu mic. Dacă spaţiul se află într-un oraş turistic, în zona centrală sau într-o zonă cu obiective turistice, se poate deschide un business cu un magazin de suveniruri FOTO: Guliver/ Getty Images
Afaceri profitabile se pot dezvolta şi prin desfăşurarea activităţii într-un spaţiu mic, de doar câţiva metri pătraţi. Cu cât acest spaţiu este poziţionat mai bine, să spunem în centrul unui oraş, acesta poate aduce un profit mai mare. Iată câteva idei.

De exemplu, într-un spaţiu de numai 8 metri pătraţi se poate deschide o casă de schimb valutar. Pentru acest business nu este nevoie de o suprafaţă prea mare. În funcţie de poziţionarea acestui spaţiu, afacerea cu o casă de schimb valutar poate fi una înfloritoare. De asemenea, în acelaşi spaţiu se poate deschide o casă de amanet. Investiţia în cele două idei de afaceri într-un spaţiu mic nu depăşeşte 10.000 de euro.

Idei de afaceri într-un spaţiu mic. Magazin de suveniruri

Dacă acest spaţiu mic se află într-o localitate turistică, în zona centrală sau într-o zonă cu obiective turistice, poate fi deschis un magazin cu suveniruri. Este bine ştiut faptul că cei mai mulţi turişti cumpără suveniruri în călătoriile lor. La fel, într-un astfel de spaţiu mic, poate fi deschis un magazin de cafea, cu cât mai multe sortimente, sau un magazin de ceai.

Tot într-un spaţiu cu o suprafaţă mică poate fi deschis un centru de copiere documente, printare, îndosarieri etc. Sau un magazin cu articole de papetărie. Important este să fie ceva specializat, nişat, ce se poate concentra şi, totodată, dezvolta într-un spaţiu mic.

Citiți mai multe despre idei de afaceri într-un spațiu mic pe „Adevărul