Grupul Finlandez Feratum atacă piața germană

Grupul finlandez Ferratum intră pe piața Germană FOTO: Ferratum
Grupul finlandez Ferratum, un pionier în tehnologia financiară și furnizor internațional de credite de consum mobile și credite mici pentru companii, intenționează să achiziționeze Banca Germană FCB Firmen-Credit Bank GmbH (FCB).

Finalizarea achiziției va avea loc după obținerea aprobării Băncii Centrale Europene (BCE). Aprobarea Băncii Centrală Europene este singură condiție pentru achiziționarea planificată, iar managementul Ferratum se așteaptă că această condiție să fie îndeplinită în al doilea trimestru din 2016. După această achiziție, Ferratum Group va deține încă o instituție de credit din Uniunea Europeană, pe lângă Ferratum Bank, cu sediul în Malta, transmite compania.

Principala activitate a FCB va fi oferirea de credite mici online, fără garanții, pentru clienți business din Germania, urmând apoi extinderea către clienți în alte jurisdicții din Europa.

FCB, cu sediul în Frankfurt (Germania) face parte din Avenue Capital Group (ACG) și deține o licență bancară germană pentru depozite și de credite pentru afaceri. După achiziție, Ferratum va concentra trecerea FCB către divizia grupului Ferratum Business. Că rezultat, FCB ar trebui să devină unitatea centrală în cadrul Ferratum Group pentru acordarea de credite afacerilor mici. Valoarea maximă a acestui tip de credite este în prezent de 50.000 de euro, cu o durată maximă de 12 luni.

Ce servicii va oferi Ferratum

„Ferratum Business” a fost lansat în 2015 și se regăsește în trei țări: Suedia, Finlanda și Lituania. În viitor, activitățile FCB în Germania ar trebui să constituie centrul acestei divizii în cadrul Ferratum Group. Ferratum Bank va continuă să se concentreze pe acordarea de credite persoanelor fizice.

„Structura simplificată a FCB și prețul de achiziție atractiv va avea un efect redus asupra veniturilor și profiturilor Ferratum Group în 2016, în timp ce în 2017, ne așteptăm să contribuie cu un profit semnificativ. Poziția băncii în Frankfurt și licența bancară germană oferă Grupului Ferratum un cadru de reglementare solid pentru a dezvolta FCB pe termen mediu cu același succes că Ferratum Bank prezentă deja în nouă țări europene. Prin urmare, considerăm achiziționarea FCB Firmen-Credit Bank GmbH că un pas strategic important pentru a accelera dezvoltarea cu succes a Ferratum Group”, explică importanța acestei achiziții, Dr. Clemens Krause, CFO Ferratum Group.

„Decizia Ferratum Group de a alege o instituție de credit germană că o entitate juridică în scopul stabilirii unui centru pentru activitățile de creditare internaționale pentru Ferratum Business recunoaște faptul că Germania este cea mai importantă piață din Uniunea Europeană în termeni de populație și putere economică. Vigoarea întreprinderilor mici și mijlocii, cât și o industrie financiară solidă și bine reglementată, cu FCB având sediul la Frankfurt, sunt factori cheie în această decizie”, a comentat cu privire la importantă strategică a sediului german FCB Jorma Jokela, CEO și fondator al Ferratum Group

Ferratum Group are 1,2 milioane de clienți care au primit unul sau mai multe credite în trecut și un total de 3,5 milioane de conturi de utilizator în baza sa de date (30 septembrie 2015). Ferratum este prezent în 23 de piețe din lume. La sfârșitul lunii septembrie 2015, Ferratum Group avea 501 de angajați, comparativ cu 383 de angajați la sfârșitul anului 2014, mai transmite compania.

Clienții Ferratum România pot solicita un credit rapid de până la 1400 lei, fără hârtii, cont sau card , online sau prin sms. Creditarea este foarte rapidă, aceștia putând intra în posesia banilor în aceeași zi.