Grecia aruncă în lupta contra evaziunii fiscale câini antrenaţi să găsească bani

Retragerile de fonduri din băncile din Grecia au dus anul trecut la introducerea controlului asupra capitalului FOTO: AP
Autorităţile fiscale din Grecia vor folosi câini antrenaţi să găsească bani, pentru a depista persoanele care vor să scoată ilegal bani din ţara afectată de criză, unde retragerile de fonduri din bănci au dus anul trecut la introducerea controlului asupra capitalului, relatează Kathimerini.

Ministerul elen de Finanţe a anunţat pe site-ul guvernului că va înfiinţa o comisie pentru a evalua oferte de câini specializaţi în detectarea banilor.

În perioada noiembrie 2014-iulie 2015, din Grecia au ieşit 50 de miliarde de euro, oamenii fiind speriaţi că ţara va renunţa la euro, criză care a culminat cu introducerea controlului asupra circulaţiei capitalului şi un nou program de salvare a ţării.

Surse bancare au estimat că 15-20 de miliarde de euro s-ar afla încă în afara sistemului bancar elen, iar evaziunea fiscală este semnificativă. Autorităţile preferă ciobăneştii germani, labradorii sau Ciobănescul belgian Malinois, potrivit documentului guvernamental.