UPDATE Gigantul farmaceutic Pfizer oferă 14 miliarde de dolari pentru preluarea Medivation. Companiile au anunţat oficial fuziunea

Pfizer vrea să îşi îmbunătăţească oferta de produse destinate luptei cu cancerul FOTO: Guliver / Getty Images
Grupul american Pfizer este aproape de un acord de preluare a companiei de biotehnologie Medivation, preluare care ar adăuga în portofoliul grupului farmaceutic american unul dintre cei mai importanţi producători de medicamente destinate tratării afecţiunilor oncologice, potrivit unor persoane apropiate situaţiei, citate de MarketWatch.

Prin acordul de 14 miliarde de dolari, Pfizer va oferi acţionarilor Medivation 81,5 dolari pe acţiune în numerar, cu 21,35% peste cotaţia de la închiderea de vineri, de 67,1 de dolari pe unitate.

Acţiunile Medivation au urcat cu aproape 20% în tranzacţiile electronice premergătoare deschiderii bursei de pe Wall Street.

Board-urile ambelor companii au aprobat în unanimitate fuziunea.

Medivation este una dintre cele mai atractive companii independente de biotehnologie, datorită importanţei unui medicament pentru tratarea cancerului de prostată aflat în portofoliul acesteia.

Medicamentul Xtandi generează deja vânzări anuale de circa 2 miliarde de dolari şi există potenţialul ca acestea să crească de peste două ori, potrivit analiştilor.

Grupul Pfizer este interesat să îşi extindă gama de astfel de tratamente oncologice. Xtandi ar conferi Pfizer un avantaj pe piaţa medicamentelor pentru cancerul de prostată, venind în completarea tratamentului Ibrance, care este pe cale să fie un mare succes.