Gazonul românesc care purifică aerul. Produce cu 30% mai mult oxigen și conține peste 20.000 de fire de iarbă pe metru pătrat

Agrointeligența 17-04-2016
Rulourile de gazon trebuie întreținute după ce sunt montate de specialiști
Cel mai sănătos gazon este produs în România, în județul Brașov, și produce cu 30% mai mult oxigen decât un gazon obișnuit, transmite Agrointeligența.

Produsul se numește OxyGazon și este, de câțiva ani, unul dintre cele mai bine vândute produse din portofoliul unei companii brașovene care produce rulouri de gazon pe o suprafață de 30 de hectare.

Potrivit specificațiilor companiei, gazonul reduce poluarea cu compuși organici și metale grele. Și asta pentru că este mult mai dens decât alte produse disponibile pe piață.

„Nu este chiar un produs nou, dar fiind foarte bine vândut, nu i-am făcut prea multă promovare. Acest timp de gazon este cel mai sănătos produs de pe piață pentru că acolo unde este montat purifică aerul, are efect terapeutic dovedit prin faptul că produce cu 30% mai mult oxigen decât un gazon obișnuit. Cum este posibil acest lucru? În primul rând prin selecția speciilor din care este produs gazonul și apoi din faptul că pe un metru pătrat avem peste 20.000 de fire de iarbă. Vorbim nu de o densitate cu 100% mai mare, ci de 1.000% mai mare decât la un gazon obișnuit“, a declarat pentru Agrointeligența Cătălin Stănișor, peisagist-floricultor în cadrul Semisamida SRL, din Feldioara, județul Brașov.

Potrivit ofertei companiei, un metru pătrat de gazon costă 2,25 euro, însă porțiunea amenajată trebuie să aibă cel puțin 200 de metri pătrați. Din informațiile prezentate pe pagina de internet a producătorului, pentru amenajările care depășesc 1.000 de euro este disponibilă, gratuit, proiectarea în 2D și 3D.

Citiți articolul complet și cu se întreține acest gazon pe Agrointeligența.