Garanţiile pentru Prima Casă se termină peste două luni. BCR va cere suplimentarea banilor

Economica.net 17-08-2015
De la începutul acestui an, aproape 16.000 de familii şi-au cumpărat locuinţe prin programul Prima Casă FOTO: Guliver/ Getty Images
Banii alocaţi pentru garanţii în cadrul programului PRIMA CASĂ în 2016 se vor termina în această toamnă, în septembrie-octombrie. BCR, cea mai mare bancă din România, spune că va solicita suplimentarea plafonului de garanţii astfel încât să asigure continuarea acordării de credite până la sfârşitul anului.
Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Share on Reddit0Email this to someone

Programul va continua şi la începutul anului viitor, până se legiferează Prima Casă 2016, prin completarea plafonului de garanţii din banii rambursaţi de clienţii existenţi.

De la începutul acestui an, aproape 16.000 de familii şi-au cumpărat locuinţe prin programul Prima Casă, potrivit celor mai recente date de la Fondul de Garantare.

BCR, cea mai mare bancă din România, anticipează că va epuiza până în luna octombrie plafonul de garanţii de 490 de milioane de lei alocat băncii pentru Prima Casă 2015.

“Vom solicita suplimentarea plafonului astfel încât să asigurăm continuitatea acordării de credite Prima Casă până la sfârşitul anului”, au precizat pentru Economica.net reprezentanţii BCR.

BCR a acordat în acest an 3.500 de credite Prima Casă, în valoare totală de 620 de milioane de lei, şi estimează că are o cotă de piaţă de 20% în program.

Anterior, BRD, a doua bancă din România ca mărime, estima că va termina banii alocaţi pentru garanţii în cadrul Prima Casă 2015 undeva în luna septembrie.

Citiți mai multe despre programul Prima Casă pe Economica.net

Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Share on Reddit0Email this to someone