Fiat Chrysler investighează accidentul în care „Chekov“ din Star Trek a murit. Nu i-au venit de hac klingonienii, dar a fost strivit de propriul Jeep

Ultima peliculă cu Yelchin din seria Star Trek va fi lansată în luna iulie FOTO: themarysue.com
Producătorul auto Fiat Chrysler a anunţat că va investiga accidentul în care actorul Anton Yelchin, cunoscut pentru rolul său din noua serie Star Trek, a murit strivit de propriul Jeep Grand Cherokee, scrie Reuters. Yelchin a decedat după ce maşina sa a pornit la vale şi l-a zdrobit de un gard, actorul de 27 de ani murind prin asfixiere.

Fiat Chrysler a rechemat în service mai bine de 1,1 milioane de automobile din toată lumea, inclusiv SUV-uri, din cauza pericolului ca acestea să plece de pe loc după ce şoferul coboară din maşină. Problema a cauzat deja accidentarea a 41 de persoane, 212 ciocniri şi 308 incidente de avariere a proprietăţii.

Administraţia Naţională a SUA pentru Siguranţa Rutieră (NHTSA) a avertizat, încă o dată, proprietarii modelelor în cauză să ia măsuri suplimentare pentru a se asigura că maşinile lor sunt parcate şi oprite complet înainte de a coborî din acestea.

Yelchin, 27 de ani, cunoscut pentru interpretarea rolului lui „Pavel Chekov“ din noua serie Star Trek, este prima victimă a defectului de producţie respectiv.

Fiat Chrysler anunţa în luna aprilie că rechemarea în service vine ca urmare a circa 700 de incidente. Compania afirma atunci că şoferii credeau din greşeală că au parcat. Problema o constituie faptul că shimbătorul electronic de viteze seamănă mai mult cu un joystick decât cu unul convenţional, care trebuie să fie băgat în viteză.

Modelul Jeep Grand Cherokee se află în colimatorul NHTSA, care a lansat o anchetă în februarie, în urma unor „deplasări intempestive“ ale acestor vehicule, deşi cutiile de viteză ale lor, automatizate, sunt plasate în poziţia de „staţionare“.

Născut în Rusia, la Sankt Petersbug, Anton Yelchin a ajuns în Statele Unite la vârsta de şase luni cu părinţii lui, patinatori-vedetă ai Baletului pe gheaţă din Leningrad.

Yelchin a mai jucat în filme precum „ Alpha Dog“ (2006), „Charlie Bartlett“ (2007), „Terminator – Salvarea“ (2009) şi „Green Room“ (2015).

Însă rolul care i-a adus celebritatea a fost cel al lui Pavel Chekov din cele mai recente filme ale seriei Star Trek, respectiv „Star Trek: Un nou început“ (2009), „Star Trek: În întuneric“ (2013).

Ultimul film, „Star Trek. Dincolo de infinit!“ va fi lansat în data de 22 iulie.