Fără plăți în avans, subvențiile APIA pe 2016 ar putea fi achitate mai devreme

Agrointeligența 21-06-2016
Plata cu întârziere a subvențiilor a determinat conducerea APIA să ia în calcul o nouă strategie pentru plățile din 2016-2017 FOTO: Guliver / Getty Images
Agenţia de Plăţi și Intervenţie pentru Agricultură a reușit, din 8 aprilie, să achite subvențiile către 794.206 de fermieri dintr-un total de 886.807, câți au depus cerere unică pentru scheme de plată pe suprafață.

Plata cu întârziere a subvențiilor a determinat conducerea APIA să ia în calcul o nouă strategie pentru plățile din 2016-2017. Directorul APIA, Florin Faur, încearcă să găsească noi soluții pentru ca anul de plată 2016-2017 să nu mai fie la fel de greu precum cel pe care îl trăiesc fermierii în prezent. La o consultare cu liderii agricultorilor, aceștia i-ar fi propus șefului APIA ca în campania viitoare de plată să nu se mai acorde avans.

”Directorul general al APIA a avut o discuție cu reprezentanții fermierilor și aceștia s-au exprimat de maniera că dacă agenția de plăți reușește în 2016 să intre într-o oarecare normalitate și se promite solemn că undeva în decembrie-ianuarie vor fi făcute plățile integrale pentru campania din acest an, nu îi mai interesează plata în avans. Adică funcționarii APIA să se axeze doar pe plata regulară”, ne-au dezvlăuit specialiști ai APIA.

Citiți mai mult despre acest subiect pe Agrointeligența.ro.