Fabrica de pompe Aversa a câştigat definitiv procesul împotriva mafiei din retrocedări

Aversa Manufacturing este singurul producător de pompe centrifuge din România FOTO: Mediafax
Fabrica de pompe Aversa Manufacturing din București a câştigat definitiv şi irevocabil un proces împotriva unor persoane care au utilizat certificate de moştenitor false şi care cereau restituirea unui lot de 17.860 de metri pătraţi, inclusiv câteva clădiri uzinei, din suprafaţa totală de aproape 100.000 de metri pătraţi a acesteia.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis miercuri admiterea recursului formulat de Aversa în dosarul de restituire, potrivit unui comunicat al companiei. „Societatea a acuzat utilizarea unor certificate de moștenitor false și frauduloase în cererea sustinuta de Voinescu Alexandru Ioan, Voinescu Mircea şi Grozăvescu Mandra Michaela şi formulată împotriva Aversa pentru restituirea unui lot de 17.860 mp, inclusiv câteva clădiri ale fabricii, din suprafața totală a terenului de aproape 100.000 de mp“, se arată în comunicat.

„Justiția a prevalat și suntem foarte mulțumiți de această sentință. Curtea Supremă a reparat decizia greșită anterioară, mai ales că problema juridică în acest caz a fost destul de simplă. Acum putem să ne concentrăm pe dezvoltarea strategică a afacerii de pompe centrifuge și să păstrăm cei 260 de angajați. Ne vom ocupa in continuare de anularea certificatelor de moștenitor false și vom reda averea dobândita de Voinescu Alexandru Ioan, Voinescu Mircea si Grozavescu Mandra Michaela celor cărora li se cuvine de drept“, a afirmat Michael Topolinski, președintele Aversa Manufacturing.

Aversa Manufacturing este singurul producător de pompe centrifuge din România, produsele sale fiind utilizate în infrastructură, industria energetică, irigaţii și industria petrolieră.

Societatea a fost fondată în 1882, având o tradiţue de 133 de ani, produsele sale fiind exportate în 11 ţări.

Compania de stat Aversa SA a fost în insolvență 7 ani și a fost privatizată în septembrie 2013. În 24 de luni, în urma câștigării licitației, Aversa Manufacturing să angajeze 260 de muncitori, să reia producția şi exporturile.