Fabrica de imobiliare: AFI Europe va construi 200 de apartamente și o clădire de birouri

Economica.net 20-02-2015
AFI Europe, care a dezvoltat centrul comercial AFI Palace Cotroceni, vrea să demareze anul viitor două noi proiecte în Bucureşti FOTO: Mediafax
AFI Europe, dezvoltatorul mall-ului AFI Palace Cotroceni, va demara anul viitor două noi proiecte în Bucureşti - o clădire de birouri pe terenul fostei fabrici Inox, prima din trei preconizate, și un complex de blocuri de locuinţe pe terenul fostei fabrici Laromet, conform economica.net.

“Vom începe să dezvoltăm şi pe segmentul rezidenţial, pe terenul din Bucureştii Noi, undeva la anul. Nu ştim încă dacă vom merge doar cu rezidenţialul sau vom merge în paralel cu partea comercială. Pentru început, vom începe construcţia a 200 de apartamente, iar preţurile nu vor depăşi 85.000 de euro pentru o locuinţă”, a declarat David Hay, directorul executiv al AFI Europe România.

Dezvoltatorul a cumpărat în 2007 terenul platformei Laromet, cu o suprafaţă de 155.000 de mp, pentru suma de 77,5 de milioane de euro, cea mai mare tranzacţie cu terenuri înregistrată pe piaţa imobiliară din România. Proiectul prevede şi construcţia unui centru comercial, iar în 2011 a vândut o parcelă de 30.000 de mp către retailerul Dedeman, pentru care a încasat 16 milioane de euro.

“La sfârşitul acestui an, sau la începutul anului viitor, vrem să demarăm construcţia la prima clădire din proiectul de la Iride. Proiectul va avea în total 50.000 mp, iar în primă fază vom construi doar o clădire, cu o suprafaţă de 20.000 mp. În plus, spre sfârşitul acestui an, vom finaliza şi clădire AFI Park 4 şi 5”, a mai declarat David Hay. Terenul fostei fabrici de la Inox are o suprafaţă de 17.400 mp şi se află peste drum de Vulcan Value Centre.

Întrebat de acordul preliminar semnat cu belgienii de la Cora, pentru achiziţia terenului în Braşov, unde retailerul avea în plan construcţia unui mall, Hay s-a abţinut de la orice comentariu pe acest subiect.

Aflați mai multe despre noile proiecte ale dezvoltatorului imobiliar AFI Europe pe economica.net