EvanTubeHD: cum te-ai jucat cu primul tău milion de dolari?

Pierre Richard (dreapta), interpretând rolul "Jucăriei", în filmul cu același nume FOTO Cinemagia
Are doar nouă ani, dar reuşit să strângă pe canalul său de pe YouTube peste un milion de abonaţi şi mai bine de un milliard de vizualizări. Plus venituri de 1,3 milioane de dolari în ultimul an.

Evan este copilul din spatele canalului EvanTubeHD, potrivit businessinsider.com. Ceea ce face el ar putea fi considerat mai impresionant decât ceea ce făceam mulţi dintre noi la vârsta lui.

Evan, ajutat uneori de sora şi mama sa, prezintă diverse jucării şi jocuri video, reuşind să adune 1,3 milioane de dolari într-un an din materialele încărcate pe YouTube, scrie Mediafax.

Totul a început ca un joc pus la cale de Evan şi tatăl său, Jared. Toate veniturile obţinute din activitatea canalului pentru prezentări sunt investite sau păstrate în conturi pentru copii, a explicat Jared.

Într-un interviu pentru Newsweek, aflăm mai multe despre afacerea din spatele prezentărilor lui Evan. Tatăl său, Jared, susţine că are o echipă separată pentru vânzarea de publicitate care negociază cu diverse firme. „Sunt incluse atât reclame care apar în materialele de prezentare, cât şi produse care sunt prezentate în videoclipuri. Cea mai mare parte a veniturilor este constituită de reclamele care apar în videoclipuri”.

Evan, care este şi un adevărat fan Angry Birds, îşi publică materialele pe You Tube încă din 2011 şi deţine, în prezent trei canale: EvanTubeHD, EvanTubeRAW şi EvanTubeGaming. Sora lui Evan, Jillian, apare în multe din videoclipurile sale.