Echipamente de protecție pentru grădinari

Elena Deacu 27-04-2018
Fie că vorbim despre munca de zi cu zi sau lucrul în gospodărie, echiparea adecvată trebuie să fie o prioritate pentru un meșter priceput. În ciuda așteptărilor, dotarea cu îmbrăcăminte de protecție este mai mult decât un moft. Îmbrăcămintea de protecție adecvată poate face munca mai ușoară, și oferă un plus de siguranță la lucru.

Piața oferă o largă varietate de jachete de protecție ce se pretează la munca în gospodărie. 

Totuși, ce jachete de protecție căutăm?

Croiala din tercot de bumbac și poliester este o alegere populară, și pe bună dreptate. Tercotul îmbină confortul oferit de bumbac și durabilitatea poliesterului; îmbrăcămintea de protecție din tercot este ușor de curățat și intră mai greu la apă. 

Cu o bună rezistență la abraziune și murdărie, jachetele de protecție din tercot oferă o durabilitate excelentă la muncă susținută. Buzunarele versatile ar trebui să fie de asemenea o prioritate, precum și fermoarele rezistente. Pentru o versatilitate crescută, o bună opțiune sunt jachetele de protecție 2 în 1, cu mâneci detașabile. 

Pentru că munca în grădina este în principiu lucru manual, mănușile de protecție nu ar trebui să lipsească din garderoba unui gospodar. 

Clasicele mănuși de protecție combinate încă sunt o alegere populară. Realizate din piele bovină sau de porc, acestea oferă o bună protecție la abraziune și impungere. În plus, spatele și manșetă din bumbac oferă un plus de confort la lucru. 

Bineînțeles, există și alte opțiuni. O pereche de mănuși de protecție din tricot poate oferi siguranța necesară la lucrul în grădină. Tercotul din poliester oferă dexteritate excelentă, atât de necesară la operațiunile migăloase. 

Mai important însă este stratul protector de pe palmă și degete. În funcție de model, mănușile de protecție imersate în poliuretan sau latex oferă protecție crescută la abraziune, împungere sau tăiere. Cu alte cuvinte, tot ce-i trebuie unui gospodar care se respectă!