De ce nu şi-a realizat Vodafone acoperirea cu semnal pe mobil asumată în 2012: obţinerea autorizaţiilor de construcţii a fost un „proces anevoios“

Vodafone mai are de acoperit cu semnal pe mobil 72 de localităţi asumate în 2012
Reprezentanții companiei Vodafone România - amendată cu 720.000 de lei de Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM) pentru neîndeplinirea obligațiilor prevăzute în licența câștigată în 2012 - susțin că acoperirea așa-numitelor „zone albe“ este un proiect în care operatorul de telefonie mobilă investește în permanență resurse.

Procesul este, însă, unul „anevoios din cauza unor blocaje în etapa de obținere a autorizațiilor de construcție necesare“.

„Eforturile de a acoperi aceste zone sunt deseori blocate în diverse etape, cum ar fi cea de obținere a autorizațiilor de construcție necesare“, precizează reprezentanții operatorului.

Noua Lege a infrastructurii, apreciată de Vodafone

Pe de altă parte, Vodafone România salută recenta modificare a cadrului legal care reglementează infrastructura de telecomunicații, respectiv Legea infrastructurii nr. 154/2012, care simplifică procedurile pentru obținerea autorizațiilor.

„Vodafone România lucrează în mod constructiv cu autoritățile și salută recenta modificare a cadrului legal care reglementează infrastructura de telecomunicații, și anume Legea infrastructurii nr. 154/2012, care simplifică procedurile pentru obținerea autorizațiilor. Vodafone România își exprimă încrederea că noua lege va contribui la creșterea eficienței eforturilor depuse în această direcție“, menționează reprezentanții companiei.

Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM) a amendat cu 900.000 de lei operatorii de telefonie mobilă Orange, Vodafone și Telekom pentru neîndeplinirea obligațiilor de acoperire, cea mai mare amendă – de 720.000 de lei – fiind aplicată companiei Vodafone.

Peste nouă milioane de abonaţi

Vodafone România a raportat în trimestrul încheiat la 30 iunie 2016 venituri din servicii de 173,9 milioane de euro, în creștere cu 4,2% față de perioada similară a anului precedent, în termeni organici, potrivit rezultatelor financiare ale companiei, date vineri publicității.

Numărul abonaților Vodafone România a ajuns, în perioada de referință, la 9.159.281, în creștere cu 357.691 raportat la aceeași perioadă a anului precedent.

Din numărul total de clienți raportat, 8.487.782 sunt utilizatori ai serviciilor mobile.