Daniel Diaconescu, noul şef al Fiscului, a fost ofiţer SRI

Diaconescu a activat în cadrul SRI din 1996 până în 2004        FOTO Eduard Enea
Daniel Diaconescu, numit preşedinte interimar al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) după ce premierul Dacian Cioloş l-a demis pe Gelu Diaconu săptămâna trecută, a fost ofiţer al Serviciului Român de Informaţii (SRI) din 1996 până în 2004, unde a activat în cadrul Direcţiei de combatere a criminalităţii transfrontaliere, scrie Profit.ro.
Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Share on Reddit0Email this to someone

El şi-a început cariera ca inginer la Dacia, între 1995 şi 1996, an în care a devenit ofiţer SRI, funcţie deţinută până în 2004, când a intrat în Guvernul Adrian Năstase, la Autoritatea Naţională de Control, potrivit sursei citate.

Conform CV-ului postat pe pagina ANAF, Daniel Diaconescu a fost ofiţer SRI în cadrul Direcţiei de combatere a criminalităţii transfrontaliere, având ca responsabilitate prevenirea şi combaterea corupţiei.

Din 2005 până în 2009, a fost director al Direcţiei de culegere şi analiză de date de la Departamentul de luptă Antifraudă din cadrul cancelariei primului ministru Călin Popescu Tăriceanu. Principalele activităţi şi responsabilităţi în această funcţie au fost managementul activităţii de colectare a datelor şi informaţiilor necesare combaterii fraudării asistenţei financiare comunitare.

În perioadele mai-decembrie 2007 şi mai-decembrie 2009, a avut şi calitatea de consilier personal în Ministerul Justiţiei.

Din decembrie 2009 până în prezent, a lucrat în cadrul Fiscului, ca director al Direcţiei generale de informaţii fiscale.

Diaconescu este absolvent al Universităţii Piteşti, Facultatea de Inginerie. El a absolvit şi Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative. A mai absolvit Institutul Naţional de Administraţie şi Colegiul Naţional de Apărare.

Diaconu a fost demis joia trecută de către premierul Dacian Cioloş, ca urmare a implicării sale în dosarul parlamentarilor Mădălin Voicu şi Nicolae Păun.
Fostul şef al ANAF a refuzat săptămâna trecută cererea minisetrului Finanţelor de a-şi prezenta demisia, calificând dosarul DNA în care este urmărit penal pentru abuz în serviciu şi favorizarea făptuitorului drept „kafkian“.

Anterior, ministrul Finanţelor Publice, Anca Dragu, a cerut demisia lui Diaconu, şi a vicepreşedintelui ANAF, Mihai Gogancea-Vătăşoiu, după ce aceştia au fost puşi sub acuzare de către DNA în dosarul deputaţilor Mădălin Voicu şi Nicolae Păun.
Diaconu şi Gogancea-Vătăşoiu sunt urmăriţi penal pentru favorizarea făptuitorului şi abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite pentru sine sau altul, potrivit DNA.

Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Share on Reddit0Email this to someone