Cum grăbim coacerea roșiilor în mod natural, fără a folosi chimicale

Agrointeligența 26-07-2016
Sfatul specialiștilor este ca procedura de grăbire a coacerii să nu fie efectuată în toată grădina, ci doar la 2-5 plante care vă vor asigura primele roșii timpurii FOTO: Guliver / Getty Images
Coacerea roșiilor poate fi „ajutată“ cu o tehnică simplă, lipsită de costuri, 100% naturală, dar care trebuie efectuată la momentul perfect pentru a ajuta planta să rodească mai repede. Vorbim despre ceea ce legumicultorii și grădinarii numesc foarte simplu „cârnit“!

Cârnitul roșiilor (și nu numai al roșiilor) este o tehnică înrudită cu copilitul, întrucât se realizează manual și constă în îndepărtarea unei mici părți a plantei. Practic, cârnitul se face prin ruperea vârfurilor de creștere ale plantelor, o procedură ce se face la stadiul de patru inflorescențe pentru ciclul scurt de primăvară-vară și la maximum opt inflorescențe pentru ciclul lung vară-toamnă, ce se poate întinde până în octombrie uneori.

Cârnitul roșiilor ajută la direcționarea resurselor energetice către florile și fructele rămase, grăbind astfel dezvoltarea lor și implicit formarea fructelor și coacerea lor.

Citeşte pe Agrointeligenţa mai multe despre cum poţi grăbi coacerea roşiilor