Creţu, comisar european: După Brexit, bugetul UE va scădea cu 15%

Corina Creţu, comisarul pentru Politică Regională, a spus că UE este angajată în discuţii pentru realocări de fonduri pentru alte priorităţi decât politica regională, post-Brexit FOTO: Mediafax
Bugetul anual al Uniunii Europene (UE) va înregistra o scădere îngrijorătoare de 15% din 2020, în urma Brexit-ului, a declarat luni comisarul pentru Politică Regională Corina Creţu, relatează Reuters.
Share on Facebook12Share on Google+1Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Share on Reddit0Email this to someone

Liderii UE vor discuta despre rezultatul referendumului din 23 iunie, pentru ieşirea Marii Britanii din Uniune, la summit-ul de marţi de la Bruxelles. Marea Britanie este un contributor net la bugetul UE, din care mare parte este folosit pentru susţinerea fermierilor şi a regiunilor sărace din blocul comunitar.

„Politica regională este cea mai apropiată de oameni. Este cea mai vizibilă, pentru că arată cum schimbă viaţa oamenilor fondurile europene, aşa că, din acest punct de vedere, sunt îngrijorată, întrucât este clar că exit-ul Marii Britanii va face ca bugetul general al UE după 2020 să scadă cu circa 15%“, a declarat Creţu, la Bruxelles, pentru postul de televiziune Digi 24.

Creţu a spus că UE este angajată în discuţii pentru realocări de fonduri pentru alte priorităţi decât politica regională, post-Brexit.

„Trebuie să revenim la acele valori care au format baza UE, cu responsabilitate şi solidaritate pentru toată lumea“, a adăugat ea.

Creţu a precizat că la sfârşitul acestui an va avea loc o revizuire a cadrului financiar multi-anual. „Cred că vor fi multe voci, îm special din partea statelor mari contributoare, care vor dori o realocare, dar nu cred că este posibil pentru această perioadă“, a arătat Creţu.

Share on Facebook12Share on Google+1Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Share on Reddit0Email this to someone