Credit cu telefonul – Ferratum va lansa o bancă mobilă până la sfârșitul acestui an

Se preconizează ca numărul persoanelor care utilizează smartphone-uri pentru sistemul bancar privat să crească de la 590 de milioane la peste un miliard de utilizatori la nivel global până în 2017 FOTO: Guliver / Getty Images
Grupul Ferratum, unul dintre liderii internaţionali Fintech care acordă credite de consum pentru persoane fizice şi juridice, va lansa o bancă mobilă extinsă în Uniunea Europeană până la șfarsitul anului 2015.

Ferratum oferă creditele, fără garanţii, doar prin intermediul telefonului mobil. Are în vedere extinderea portofoliului său de produse şi dezvoltarea activităţii într-o bancă mobilă, precum şi extinderea bazei de clienţi.

Argumentele pentru care Ferratum mizează pe creditele acordate cu ajutorul telefonului mobil sunt de ordin tehnic. Și asta pentru că se estimează ca vânzările anuale de smartphone-uri la nivel mondial să atingă peste un miliard până în 2017. De asemenaea se estimează că până în 2020 numărul cartelelor SIM smartphone înregistrate să ajungă la şase miliarde.

Mai mult, se preconizează ca numărul persoanelor care utilizează smartphone-uri pentru sistemul bancar privat să crească de la 590 de milioane la peste un miliard de utilizatori la nivel global până în 2017.

De la începutul activităţii Ferratum din 2005, grupul s-a dezvoltat rapid şi în prezent deţine o prezenţă în 25 de ţări din Europa, America de Nord şi regiunea APAC (22 de tări cu activităţi operaţionale).

Grupul a acordat deja împrumuturi către un milion de clienţi şi a creat trei milioane de conturi de utilizator în baza de date. În 2014, veniturile Ferratum s-au apropiat de 70,5 milioane EURO, iar profitul operaţional a fost de 10,6 milioane EURO.

Ferratum deţine o licenţă bancară UE în Malta. Aceasta asigură accesul la noi baze de date bancare externe, permiţând în acelaşi timp activităţii să se extindă în mai multe ţări cu cerinţe reglementare stricte pentru acordarea împrumuturilor.

De asemenea, oferă opţiuni de extindere a portofoliului de produse, în special de constituire a depozitelor, pentru a susţine dezvoltarea profitabilă a Grupului Ferratum. Grupul Ferratum este listat în segmentul Prime Standard la Bursa din Frankfurt şi are sediul central în Helsinki, Finlanda.

Creditele rapide Ferratum sunt confidențiale, iar serviciile pot fi accesate online sau pe dispozitive mobile, iar o decizie privind acordarea unui credit se ia în general în termen de câteva minute. Clienţii pot solicita credite în valoare cuprinsă între 25 EURO şi 2.000 EURO. Ferratum oferă de asemenea credite în rate întreprinderilor mici cu o performanţă corespunzătoare pe o perioadă de 6 – 12 luni.

Ferratum România IFN SA şi-a început activitatea în februarie 2014, cu oferte de credite rapide pe termen scurt, online şi prin SMS. În timp relativ scurt a devenit unul dintre liderii acestei industrii.