Consolidare în retail – NEPI cumpără Auchan Titan cu 86 de milioane de euro

Achziția făcută de NEPI la Auchan Titan vine după mai multe investiții majore făcute de NEPI în acest an FOTO: Mediafax
Fondul sud-african de investiții NEPI a cumpărat de la nemţii de la Aberdeen Asset Management centrul comercial Auchan Titan, într-o tranzacție de 86 de milioane de euro

Ancora centrului este hipermarketul Auchan, cel mai mare deținut de rețeaua franceză de retail în România. Odată cu achiziția Centrului Comercial Auchan Titan, totalul suprafeței închiriabile de retail în București deținute de NEPI ajunge la 184.470 mp.

„Ne urmăm planurile de creștere și dezvoltare în Europa Centrală și de Est, în care România are unadintre cele mai interesante piețe de real-estate. Focusul nostru, prin prisma investițiilor pe termenlung și al profitabilității, a fost și rămâne retail-ul. Astfel, prin achiziția Centrului Comercial AuchanTitan, ne consolidăm poziția dominantă în România”, a declarat Alex Morar, CEO NEPI, într-un comunicat de presă.

Suprafața închiriabilă a Centrului Comercial Titan este de 44.730 metri pătrați, iar cea construită de 96.560 metri pătrați. În zona în care se află centrul comercial există o densitate de peste 370.000 de locuitori, iar fluxul zilnic de vizitatori este de 33.000.

Achziția făcută de NEPI la Auchan Titan vine după mai multe investiții majore făcute de NEPI în acest an. Cea mai sonoră a fost deschiderea Mega Mall pe terenul fostei fabrici Electroaparataj, în cartierul Pantelimon.

NEPI a investit și în țară. La Constanța a investit într-o primă etapă de extindere a City Park Mall. La Timișoara , NEPI are planuri de finalizare în acest an a unei investiții estimate la 81 de milioane de euro, fiind vorba de un centru comercial cu o suprafață închiriabilă de peste 70.000 de metri pătrați.

Sud-africanii de la NEPI mai au în acest moment în portofoliu Mall Promenada, Vulcan Value Center, Mega Mall, Ploiești Shopping City, Brăila Mall, Galați Shopping City, Shopping City Târgu-Jiu.