Comisia Europeană finanţează cu 31 de milioane de euro reabilitarea tronsoanelor Târgu Mureş-Reghin şi Reghin-Sărăţel

Proiectul vizează reabilitarea a aproape 25 de kilometri din DN 15, între Târgu Mureş şi Reghin, şi a aproximativ 47 de kilometri din DN 15A, între Reghin şi Sărăţel FOTO: Guliver / Getty Images
Comisia Europeană a aprobat miercuri finanţarea cu peste 31 de milioane de euro a proiectului de reabilitare a legăturilor rutiere Târgu Mureş-Reghin şi Reghin-Sărăţel, parte a DN 15, respectiv DN 15A, valoarea eligibilă a proiectului ridicându-se la peste 37 milioane de euro.

Cofinanţarea din partea Uniunii Europene, prin Fondul European de Dezvoltare Regională, este de peste 31 de milioane de euro, iar proiectul vizează reabilitarea a aproape 25 de kilometri din DN 15, între Târgu Mureş şi Reghin, şi a aproximativ 47 de kilometri din DN 15A, între Reghin şi Sărăţel.

,,Acest proiect este încă o dovadă a interesului mare pe care Comisia Europeană îl acordă modernizării şi dezvoltării infrastructurii de transport din România. Prin reabilitarea şoselelor care leagă localităţi importante din judeţele Mureş şi Bistriţa-Năsăud, se asigură o mai bună conectivitate rutieră în centrul ţării, creându-se totodată premisele unui transport mai sigur şi mai rapid“, a declarat Corina Creţu, comisarul pentru politică regională.

Proiectul este cofinanţat prin Programul Operaţional Sectorial „Transport“ al României, în cadrul axei prioritare 2 „Modernizarea şi dezvoltarea infrastructurii naţionale de transport în scopul dezvoltării unui sistem de transport durabil“ în perioada 2007-2013.