Comisia Europeană finanţează cu 31 de milioane de euro reabilitarea tronsoanelor Târgu Mureş-Reghin şi Reghin-Sărăţel

Proiectul vizează reabilitarea a aproape 25 de kilometri din DN 15, între Târgu Mureş şi Reghin, şi a aproximativ 47 de kilometri din DN 15A, între Reghin şi Sărăţel FOTO: Guliver / Getty Images
Comisia Europeană a aprobat miercuri finanţarea cu peste 31 de milioane de euro a proiectului de reabilitare a legăturilor rutiere Târgu Mureş-Reghin şi Reghin-Sărăţel, parte a DN 15, respectiv DN 15A, valoarea eligibilă a proiectului ridicându-se la peste 37 milioane de euro.
Share on Facebook8Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Share on Reddit0Email this to someone

Cofinanţarea din partea Uniunii Europene, prin Fondul European de Dezvoltare Regională, este de peste 31 de milioane de euro, iar proiectul vizează reabilitarea a aproape 25 de kilometri din DN 15, între Târgu Mureş şi Reghin, şi a aproximativ 47 de kilometri din DN 15A, între Reghin şi Sărăţel.

,,Acest proiect este încă o dovadă a interesului mare pe care Comisia Europeană îl acordă modernizării şi dezvoltării infrastructurii de transport din România. Prin reabilitarea şoselelor care leagă localităţi importante din judeţele Mureş şi Bistriţa-Năsăud, se asigură o mai bună conectivitate rutieră în centrul ţării, creându-se totodată premisele unui transport mai sigur şi mai rapid“, a declarat Corina Creţu, comisarul pentru politică regională.

Proiectul este cofinanţat prin Programul Operaţional Sectorial „Transport“ al României, în cadrul axei prioritare 2 „Modernizarea şi dezvoltarea infrastructurii naţionale de transport în scopul dezvoltării unui sistem de transport durabil“ în perioada 2007-2013.

Share on Facebook8Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Share on Reddit0Email this to someone