CNADNR organizează din nou licitaţie deschisă pentru achiziţia de sare

Raluca Florescu 21-09-2016
CNADNR nu reuseste să facă rost de sarea necesara pentru deszapezire
Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale (CNADNR) organizează o nouă licitaţie deschisă pentru achiziţia de sare pentru deszăpezire, doar pentru iarna 2016-2017, a comunicat compania.

Licitația precedentă a fost organizată în iulie 2016. CNADNR viza un acord cadru pe patru ani (2016 – 2020), însă la acea licitație singurul producător de sare din România, Salrom, nu a depus nicio ofertă.

Compania Salrom susține că nu a participat la licitaţie din cauza „condiţiilor contractuale dezavantajoase pentru ofertant prevăzute în caietul de sarcini”, potrivit news.ro.

CNADNR a anulat procedura, iar în prezent se organizează o nouă procedură de achiziţie de furnizare a sării doar pentru iarna 2016 – 2017.

„Procedura va fi o licitaţie deschisă accelerată (cu termen de depunere mai scurt) la care poate participa orice producător sau furnizor de sare interesat”, se arată în comunicat.

În august 2016, reprezentanţii CNADNR au precizat, pentru News.ro, că ar putea purta negocieri directe cu Salrom în vederea achiziţiilor de sare.

CNADNR nu a primit, în iulie, nicio ofertă la licitaţia organizată pentru cumpărarea de sare pentru deszăpezire în şase din cele şapte direcţii regionale, deşi România este un mare exportator de sare.

Cea mai importantă licitaţie, lansată în luna mai de către CNADNR, era pentru furnizarea de “sare pentru deszăpezire necesară în perioada 2016 – 2020”, pentru totate cele şapte direcţii regionale: Bucureşti, Craiova, Timişoara, Cluj, Braşov, Iaşi şi Constanţa. Valoarea estimată a contractelor de sare este de 363,3 milioane lei (81,6 milioane euro).