CNADNR a reușit deblocarea contractului de execuție tronsonului Suplacu de Barcău – Borș de pe autostrada Transilvania

Echipele de muncitori se vor întoarce pe autostrada Transilvania FOTO: Guliver/Getty Images
Lucrările de finalizare a tronsonului de 60 de kilometri dintre Suplacu de Barcău și Borș vor începe la 1 martie 2016, după ce contractul a fost blocat aproape un an.

Această porțiune de autostradă este atribuită asocierii Corsan Corviam Construccion Spania-Consinit-Road Consulting și Via Design. Potrivit Digi 24, contractul a stat blocat aproape un an din cauza neînțelegerilor apărute între firmele din consorțiu.

Lucrările aveau termen de execuție 24 de luni de la demararea contractului, anul trecut. Surse apropiate proiectului au declarat pentru Digi 24 că o porțiune de 10 kilometri, din cei 60 ai întregului traseu, ar putea fi deschiși anul acesta, iar de anul viitor restul.

Tronsonul Suplacu de Barcău – Borș a fost executat de compania Bechtel în proporție de 50%, până în 2011, când a suspendat lucrările. Pentru a continua autostrada, CNADNR a lansat o noua licitație și a desemnat un nou executant.

Din cauza perioadei mari în carelucrările au fost oprite, mare parte din loturile executate au început să se degradeze, iar o parte a materialelor au fost furate. Valoarea contractului pentru încheierea lucrărilor este de 701 milioane de lei, fără TVA.