Cluj-Napoca devine al doilea oraș din România care dispune de serviciile Uber

În prezent, Uber este o modalitate flexibilă de a câştiga un venit pentru mulţi şoferi parteneri din Bucureşti FOTO: Guliver / Getty Images
Uber România anunţă extinderea serviciului în orașul Cluj Napoca, din prima săptămână a lunii august. Astfel, Clujul devine al doilea oraş din România, după Bucureşti, în care va funcţiona aplicaţia de mobil care pune în legătură şoferii cu pasagerii.

„Şoferii care doresc să câştige un venit suplimentar cu propria maşină au acum oportunitatea să devină micro-antreprenori cu Uber. Aplicaţia a fost deja descărcată de mii de clujeni”, a declarat, potrivit News.ro, Nicoleta Schroeder, director general al Uber România, subsidiara locală a companiei americane care le oferă utilizatorilor de smartphone-uri un serviciu de transport alternativ celui de taxi.

Data exactă la care serviciul va deveni operaţional va fi anunţată în curând.

uber - cluj napoca - twitter
Aplicaţia a fost deja descărcată de mii de clujeni FOTO: Twitter

 

Uber este o modalitate flexibilă de a câştiga un venit pentru mulţi şoferi parteneri din Bucureşti, cu diverse ocupaţii: 37% sunt antreprenori sau liber profesionişti, 31% au un serviciu full-time, în timp ce 22% nu au o altă sursă de venit şi conduc cu Uber în timp ce sunt în căutarea unui loc de muncă. Când au fost întrebaţi de ce conduc cu Uber, 9 din 10 au spus că apreciază flexibilitatea şi venitul în plus.

Uber, un serviciu care concurează firmele de taxi, propune curse efectuate de către şoferi care deţin maşini cu o vechime de cel mult zece ani. Serviciul a fost puternic criticat în unele state europene din cauza unor incidente cu şoferii parteneri ai Uber. Unele oraşe au interzis Uber, pe motiv că nu respectă legislaţia privind serviciile de taxi.