Chinezii cumpără pe bandă rulantă proprietăți de lux în SUA

Cererea pentru locații de lux se păstrează la cote ridicate, în ciuda revenirii lente din recesiune FOTO: Guliver / Getty Iamges
Fondul de investiții Blackstone Group vinde pentru 6,5 miliarde de dolari un portofoliu de peste 17 hoteluri de lux, către chinezii de la Anbang, aceiași care în februarie 2015 au cumpărat Waldorf Astoria New York pentru 1,95 miliarde de dolari, transmit Bloomberg și Reuters.
Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Share on Reddit0Email this to someone

Chinezii de la Anbag Insureance Group sunt foarte aproape să încheie afacerea cu Blackstone care achiziționase hotelurile în luna decembrie a anului trecut pentru o sumă de circa șase miliarde de dolari, compania Strategic Hotels. Aceasta deținea hoteluri operate sub branduri de renume ca Hyatt Hotels, InterContinental Hotels Group și Marriott International.

Anbang se numără printre cele mai agresive companii chineze în achiziții transfrontaliere, cumpărând companii de asigurări și proprietăți imobiliare atât în SUA cât și în Europa. Conform datelor compilate de Dealogic, achizițiile făcute de companiile chineze în străinătate au atins 84 miliarde de dolari de la începutul anului, recordul de 108 miliarde de dolari din 2015, urmând să fie depășit cu ușurință.

China National Chemical Corp (ChemChina) a anunțat în acest an cea mai mare preluare de companie, oferind 43 de miliarde de dolari pentru producătorul elvețian de pesticide și semințe Syngenta AG. O altă mare preluare este dată de achiziția de către Haier Group pentru 5,4 miliarde de dolari a diviziei de electrocasnice a General Electric. De asemenea Zoomlion Heavy Industry Science & Technology oferă 3,3 miliarde de dolari pentru producătorul de instalații de ridicat Terex Corp, din SUA.

Prin acordul de cumpărare a companiei cu sediul la Chicago, Strategic Hotels, chinezii de la Anbang își vor întări prezența pe piața hotelurilor de lux din SUA, adăugând în portofoliul lor active imobiliare extrem de valoroase precum Essex House din vecinătatea Manhattan Central Park și Hotel del Coronado din San Diego. De asemenea, în tranzacție sunt incluse mai multe proprietăți Four Seasons, printre care hoteluluri în Washington și Austin, Texas și un complex în Jackson Hole, Wyoming.

Investițiile firmelor chineze în domeniul hotelier au crescut puternic din 2011 și 2012, când achizițiile s-au cifrat la 160 de milioane de dolari, respectiv 130 de milioane de dolari, conform datelor JLL, o companie de consultanță imobiliară cu sediul în Chicago.

Proprietățile din categoria de cinci stele sunt printre cele mai vânate tipuri de unități de cazare, în bună parte datorită locațiilor premium și a costurilor mari de construcție, care le fac foarte greu de înlocuit. Cererea pentru hoteluri de renume s-a păstrat la cote ridicate, chiar dacă industria ospitalității din SUA de abia își revine din criză iar ratele de ocupare sunt încă reduse.

Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Share on Reddit0Email this to someone