Cele mai avantajoase carduri pentru pensionari

BCR, de exemplu, oferă card pentru pensionari în cadrul unui pachetui de produse şi servicii dedicate acestora „Comod BCR“ FOTO: Guliver / Getty Images
Băncile comerciale au lansat în ultimii ani mai multe carduri de debit dedicate pensionarilor, printre avantaje numărându-se comisionul zero pentru retragerea de numerar de la bancomate.

„Adevărul“ vă prezintă câteva dintre cele mai avantajoase carduri pentru pensionari.

Raiffeisen Bank oferă „Cardul de pensie“ celor care vor să-şi încaseze lunar pensia într-un cont curent deschis la bancă. Banca nu percepe comision pentru retragerea de numerar de la bancomatele băncii şi pentru interogarea soldului. Cardul poate fi utilizat şi în străinătate. De asemenea, cardul de pensie de la Raiffeisen poate fi folosit pentru plata facturilor, pentru plăţi la comercianţi, iar, la cerere, deţinătorului poate obţine facilitatea descoperit de cont overdraft în valoare de până la trei pensii nete (se acordă pe baza analizei de credit, vârsta maximă la data solicitării facilităţii este de 65 de ani şi 11 luni, conform normelor interne ale băncii). Cardul de pensie poate fi solicitat de orice pensionar care încasează aceste drepturi de la Casa Naţională de Pensii şi Alte Drepturi de Asigurări Sociale (CNPAS), de la Ministerul Administraţiei şi Internelor (MAI) sau de la Ministerul Apărării Naţionale (MAPN).

BCR oferă card pentru pensionari în cadrul unui pachetui de produse şi servicii dedicate acestora „Comod BCR“. Astfel, pachetul include un cont curent cu card de debit, în care să fie virată lunar pensie, retragerile de numerar de la bancomatele băncii şi interogarea soldului nefiind comisionată. De asemenea, nicio plată la comerciant nu se taxează, lucru valabil în cazul tuturor cardurilor. Deţinătorul cardului poate primi gratuit prin SMS o alertă pentru alimentările de tip pensie. Adică pensionarul este anunţat prin SMS când inhtră pensia în cont. Pachetul mai include posibilitatea constituirii unui depozit cu dobândă preferenţială – mai exact, cu un bonus de dobândă de 0,2% faţă de oferta standard – pentru depozitele la termen în lei, cu maturitate de la trei pânp la 12 luni, dobânda fiind fixă. Pachetul conţine şi facilitatea de descoperit de cont. Suma acordată este de maximum trei pensii nete, plafon care se activează imediat după prima virare a pensiei în contul curent. Vârsta limită la data solicitării nu trebuie să depăşească 66 de ani, iar perioada de acordare facilităţii este de 24 de luni, fără a depăşi vârsta de 68 de ani. Costul pachetului oferit de BCR pensionarilor este de 2 lei şi este necesară menţinerea sumei minime de 5 lei în contul curent inclus în pachet. Documentele necesare pentru achiziţionarea pachetului sunt: copie act de identitate, cerere de virare a pensiei în contul curent din pachet (după caz), cupon de pensie (după caz) şi decizia de pensionare în original şi factura de utilităţi (dacă se solicită descoperit de cont).

Citiți mai mult despre acest subiect pe Adevărul.ro.