Cel mai tânăr milionar din România are 22 de ani şi 22 de milioane de euro

Vlad Alexandru Cristescu este acţionarul majoritar al firmei Libro Events FOTO: Guliver /Getty Images
Cel mai tânăr milionar din România este Vlad Alexandru Cristescu, are 22 de ani şi o avere estimată la 21-22 de milioane de euro, potrivit ediţiei din acest an a topului „300 cei mai bogaţi români“ realizat de „Capital“, care îl clasează pe tânăr pe locul 279.

Vlad Alexandru Cristescu este acţionarul majoritar al firmei Libri Events, cu obiect de activitate „activităţi generale de curăţenie interioară a clădirilor“. Până în 2014, firma avea ca oboect de activitate „activităţi ale bazelor sportive“.

Potrivit „Capital“, firma a câştigat milioane de euro dintr-un contract de prestare a serviciilor de curăţenie pentru Metrorex şi din alte contracte cu alte instituţii. În 2014, firma, care a stârnit câteva controverse în presă, fiind asociată chiar cu numele lui Liviu Dragnea, a cîştigat un contract de 9 milioane de euro cu Metrorex, pentru servicii de curăţenie timp de patru ani. Contractul a fost pierdut de cei de la Romprest, iar noul câştigător s-a asociat, pentru a face curăţenie la metrou, cu firma Supercom.

În 2010, firma, care atunci avea ca obiect de activitate “activități ale bazelor sportive”, înregistra o cifră de afaceri de 1,34 milioane de lei şi un profit de 90.500 de lei, rezultate obţinute cu 9 angajaţi. În 2015 însă, firma, al cărei obiect de activitate este acum “activități generale de curățenie interioară a clădirilor”, înregistra o cifră de afaceri de 126 de milioane de lei şi un profit de 13,2 milioane de lei, obţinuţi cu 401 angajaţi.