Cel mai mare premiu câştigat vreodată de un român la poker

Alexandru Papazian este un jucător care s-a evidenţiat în ultimii ani în pokerul românesc, reuşind să obţină până acum peste 3 milioane de dolari din turneele online FOTO: pokernews.com
Românul Alexandru Papazian s-a impus sâmbătă, 6 mai, într-unul dintre cele mai importante turnee din circuitul oficial european de Texas Hold'em Poker. Alexandru Papazian a câștigat sâmbătă high-rollerul de 25.000 de euro de la EPT Grand Final Monte Carlo, obținând 1,19 milioane de euro, cel mai mare premiu din turnee live de poker realizat vreodată de un român. Canadianul de origine română Daniel Negreanu, numărul unu mondial la încasări, s-a plasat pe poziția a 15-a la același eveniment, cu un câștig de 83.760 de euro.

Jucătorul român de poker Alexandru Papazian a reuşit să câştige cel mai bănos dintre cele 80 de evenimente desfăşurate pe parcursul ultimelor 11 zile în cadrul EPT (European Poker Tour) Monte Carlo. Este vorba despre Marea Finală, un turneu cu taxa de înscriere de 25.750 de euro, la care s-au mai înscris alţi 230 de jucători, majoritatea celebrităţi în circuitul mondial.

Locul 1 obţinut de român i-a adus un premiu de 1,197 milioane de euro (echivalentul a 1,365 milioane de dolari). Precedenta performanţă notabilă a unui român, din punct de vedere al câştigului la un turneu de poker, datează din 2011, atunci când Ionel Anton a terminat pe locul al treilea la PokerStars Caribbean Adventure şi a încasat un premiu de 1,35 milioane de dolari.

Alexandru Papazian este un jucător care s-a evidenţiat în ultimii ani în pokerul românesc, reuşind să obţină până acum peste 3 milioane de dolari din turneele online. La finalul turneului de la Monte Carlo, Papazian a acordat un interviu în care s-a arătat mândru de performanţa obţinută pentru România.