Cel mai bine plătit român lucrează în salubritate. Îi intră lunar în cont 300.000 de euro

Este pentru prima dată în ultimii ani caând un român ajunge pe primul loc în topul veniturilor cu câştiguri provenite din colectarea deşeurilor FOTO: Mediafax
Cel mai bine plătit român a câştigat anul trecut 16,3 milioane de lei, echivalentul a 3,6 milioane de euro, din colectarea deşeurilor nepericuloase, potrivit datelor transmise de Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF), la solicitarea News.ro.

Datele se referă la clasamentul celor mai mari venituri de natură salarială obţinute în România, în 2015, şi declarate la Fisc.

Este pentru prima dată în ultimii ani caând un român ajunge pe primul loc în topul veniturilor cu câştiguri provenite din colectarea deşeurilor. În 2014, cel mai bine plătit român a lucrat în domeniul imobiliar şi a avut un venit anual, declarat la Fisc, de circa 1,8 milioane de euro.

Însă cei mai bogaţi români au venituri în principal din dividende, adică din profitul realizat de societăţile la care deţin acţiuni.

Topul salariilor fabuloase este completat de un IT-ist, care a câştigat anul trecut echivalentul a aproape 165.500 de euro pe lună, potrivit News.ro. Veniturile lui anuale au fost de 8,8 milioane de lei, adică circa 1,9 milioane de euro.

Şi consultanţa în afaceri s-a dovedit a fi bănoasă, potrivit Fiscului. Al treilea salariat milionar în euro lucrează în acest domeniu şi a câştigat, anul trecut, 7,4 milioane de lei, echivalentul a circa 133.000 de euro în fiecare lună.

Locul patru în top îi revine unui contribuabil dintr-un domeniu nou faţă de anii trecuţi, respectiv intermedieri în comerţul cu diverse produse. Venitul net anual raportat în acest caz a fost de 7,1 milioane de lei, adică circa 1,5 milioane de euro, potrivit News.ro.

Domeniul financiar revine pe poziţia a cincea în top, cu un angajat din consultanţă în afaceri care a câştigat, în 2015, nu mai puţin de 5,3 milioane lei (1,2 milioane euro), adică 100.000 de euro lunar.

La nivel naţional, câştigul salarial mediu net a crescut cu 11,7% în ultimul an, până la 1.943 de lei (circa 430 euro) în luna ianuarie 2016, arată statisticile oficiale.
România are aproape 5,3 milioane de angajaţi, dar mai puţin de 4% dintre ei au venituri lunare de peste 5.000 de lei.