Ce poveri fiscale au de cărat salariaţii din UE. Românii, pe locul opt în topul european

Taxele, impozitele şi contribuţiile sociale topesc 47% din veniturile salariale ale românilor
România se află printre statele europene care taxează cel mai agresiv munca salariaților, concurând la acest capitol cu economiile bogate, chiar dacă angajaţii români au printer cele mai mici salarii din UE. Salariul complet mediu anual al unui român (cu toate contribuțiile) este cu 1.248 de euro mai mare decât al unui bulgar, însă câștigul net – rămas după plata taxelor - se subțiază dramatic, rămânând doar 50 euro în plus.
Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Share on Reddit0Email this to someone

În studiul „Povara impozitării pentru angajatul mediu” al societăţii de consultanţă fiscală Institut Economique Molinari sunt monitorizate salariile din toate ţările UE.

Doar şapte ţări bogate ne surclasează

Autorii studiului arată că România are a opta cea mai mare rată de taxare efectivă a salariaților din UE, după Franța, Belgia, Austria, Ungaria, Germania, Grecia și Italia, deși are al doilea cel mai mic salariu mediu (după Bulgaria).

Dar angajații bulgari se bucură de o sumă mai mare din munca lor decât românii, pentru că statul vecin impune o povară a taxării cu 10 puncte procentuale sub cea din România.

În vreme ce salariul complet annual – cu toate taxele plătite de angajat și de angajator – din România (7.157 de euro) este cu 1.248 de euro mai mare decât în Bulgaria, salariul în mână pe care îl primește angajatul român (3.758 euro) este cu doar 50 de euro peste al unui bulgar.

Asta pentru că statul român ia cu 1.200 de euro mai mult prin impozitare decât țara de la sud de Dunăre.
Potrivit studiului citat, cele mai mici rate ale poverii fiscal sunt în Cipru și Malta, urmate de Marea Britanie – care aplică o rată cu puțin peste 35%.

Ţările cu cotă unică au CAS-uri mai mari

Studiul mai constată că țările care impun cota unică de impozit pe venit – cum este și România – au, în contrapartidă, rate mult mai ridicate ale contribuțiilor de asigurări sociale (CAS) decât statele cu sisteme progresive.

Practic, avem o taxare ascunsă pentru că, de exemplu, contribuțiile angajatorului nu sunt percepute ca parte a salariului de către angajați. Însă efortul pentru a plăti toate costurile unui loc de muncă sunt mult mai mari în România, deși suma totală este mult inferioară economiilor dezvoltate.

Chiar dacă angajații ignoră sumele pe care angajatorul le achită în contul lor către stat, acestea reprezintă, în fapt, tot munca lor.

Din acest motiv, cel puțin jumătate din ce produce un salariat român este dată statului, iar prin taxele de consum (TVA, accize), precum și prin taxele pe proprietate (pe case, mașini), statul mai colectează o parte însemnată din veniturile sale.

Ce alte taxe mai presează salariile

Taxele pe  consum sunt, deși cotele de TVA au scăzut la 9% la alimente și la 20% standard, însemnate pentru salariați, având în vedere că, din cauza veniturilor mici, marea majoritate a banilor este cheltuită pentru alimente și utilități și doar o foarte mică parte (sub 2%) este investită.

Print

Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Share on Reddit0Email this to someone